Societatea de Servicii Publice Tulcea a suplimentat numărul platformelor supraterane de colectare selectivă a deşeurilor cu noi module achiziţionate. Dintre cele 30 de module destinate ambalajelor de sticlă, 12 au fost date deja în folosinţă în mai multe puncte din municipiu, potrivit viceprimarului Andaluzia Luca.

Este vorba de strada Gavrilov Corneliu, garsonierele de pe strada Păcii, Primăria Tulcea, cartierul E3, podul de pe strada Iuliu Maniu, strada 1848 şi strada Spitalului-gard TBC.

„Din 2016, de când am preluat funcţia de viceprimar şi mi-a fost delegată coordonarea SSP, m-a preocupat în mod constant îmbunătăţirea colectării deşeurilor şi îmbunătăţirea colectării selective, mai ales pentru că trebuie să îndeplinim anumite standarde europene legate de colectare şi reciclare. Această nouă achiziţie a SSP vine în ajutorul tulcenilor şi simplifică semnificativ colectarea selectivă. Nu suntem încă, evident, la nivelul la care ar trebui să fim, dar este nevoie de un efort comun pentru a face din Tulcea un oraş modern. De aceea, mă adresez tulcenilor cu următoarea rugăminte: Vă invit să contribuim împreună la calitatea vieţii noastre!”, a declarat viceprimarul Andaluzia Luca.

Deşeurile trebuie selectate începând de acasă. Gunoiul menajer trebuie pus în pungi apoi depozitat în pubele de culoare albastră pentru cele din hârtie, de culoare galbenă pentru plastic, iar cele verzi sunt destinate sticlei.

Modulele de colectare deşeuri fac parte din programul de modernizare a punctelor de colectare din  municipiu.

Începând de acum trei ani, Tulcea are un sistem modern de colectare a deşeurilor. Primii paşi au fost făcuţi undeva în luna august a anului 2017, atunci când a fost pus în funcţiune primul punct de colectare deşeuri menajere la standarde europene din municipiu, în cartierul ANL.

Programul de modernizare a colectării deşeurilor menajere din municipiul Tulcea este un proiect derulat prin intermediul SC Ser-vicii Publice SA Tulcea.