Aproximativ 5 kilometri de drumuri din interiorul comunei Mihail Kogălniceanu urmează să fie asfaltate. Investiţia de aproximativ 1 milion de euro este finanţată prin ITI Delta Dunării, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

„Suntem undeva la 70% cu stadiul de execuţie din lucrările de extindere a reţelei de apă şi canalizare. Au fost finalizate cele patru staţii de pompare şi reţeaua de canalizare. Se lucrează la reţeaua de apă. Prin acest proiect, la Mihail Kogălniceanu vom acoperi integral localitatea. Vorbim de o investiţie de 1,2 milioane de euro. Am început şi lucrările de modernizare a drumurilor. Prin proiect se vor asfalta aproximativ 5 kilometri de drumuri din localităţile Lăstuni şi Mihail Kogălniceanu”, ne-a declarat Alexe Anastase, primarul comunei Mihail Kogălniceanu.

Sunt investiţii care vin în completarea altor proiecte în infrastructură realizate în localitate atât din fonduri proprii din bugetul local sau bugetul naţional, cât şi din surse atrase cu precădere de la Uniunea Europeană.

Astfel în localitate au fost realizate următoarele proiecte:

  • Alimentare cu apă sat Rândunica, comuna Mihail Kogălniceanu
  • Extindere şi modernizare reţea de alimentare cu apă potabilă în loc. Mihail Kogălniceanu
  • Sistem de canalizare şi staţie de epurare în loc. Mihail Kogălniceanu
  • Alimentare cu apă sat Lăstuni, comuna Mihail Kogălniceanu
  • Dotarea Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă
  • Amenajare spaţii publice de recreere
  • Asfaltare drum comunal şi drumuri săteşti

„Asfaltarea drumurilor, extinderea reţelei de apă şi canalizare sunt investiţii importante pentru comunitatea din Mihail Kogălniceanu. Sunt investiţii aşteptate, investiţii dorite de oameni care iată s-au concretizat prin realizarea unor proiecte cu care s-au accesat bani europeni. Investiţiile în infrastructură stimulează şi mediul de afaceri iar în acest context este de remarcat pe sectorul privat consistenţa proiectelor dezvolte cu bani europeni obţinuţi în baza unor proiecte finanţate prin ITI. Dezvoltarea sectorului agricol prin reabilitarea sistemelor de irigat şi modernizarea fermelor agricole ajută economia locală iar un rezultat important sunt locurile de muncă”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

La Mihail Kogălniceanu există interes pentru proiecte cu bani europeni şi din mediul privat. Prin instrumentul financiar ITI Delta Dunării în comună s-au accesat proiecte cu finanţare europeană în agricultură.

Sunt nu mai puţin de 32 de proiecte în sumă de 5,3 milioane de euro prin care se modernizează sisteme de irigaţii, se dezvoltă ferme, se înfiinţează, se extind şi se modernizează exploataţii agricole.