„Este onorant pentru mine că mă pot face purtătorul unor intenţii ale colaboratorilor noştri din societatea civilă”

* Materialele sanitare au fost furnizate de asociaţiile „Dăruieşte Aripi” şi „Totul este posibil”

Zilele trecute, primarul Constantin Hogea a fost prezent, pentru a treia oară, cu materiale sanitare la două secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea. Este vorba despre Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) şi cea de Oncologie care au beneficiat de produse frecvent solicitate în actul medical, graţie parteneriatului girat de edil cu asociaţiile „Dăruieşte Aripi” şi „Totul este posibil”, prin reprezentantele Alina Pătrăhău şi Eliza Niţescu.

La cele două secţii au fost donate lămpi UV bactericide, saltele antiescare, un scaun portabil pentru toaletă, un aparat de sterilizare, măşti chirurgicale, bonete, mănuşi chirurgicale, măşti FPP2, dar şi dezinfectanţi Alchosept.

„Acum câteva zile am fost la Secţia de Oncologie unde am donat două lămpi UV de capacitate mare, extrem de solicitate la vremea respectivă, dar şi măşti şi mănuşi. Bucuria cea mai mare pe care au manifestat-o doamnele de acolo a fost legată de aceste lămpi care le lipseau cu desăvârşire şi le sunt extrem de necesare. La ATI am revenit astăzi cu un complex de materiale sanitare. La aceste două secţii, unde nu mi-aş dori să ajungă niciodată nimeni, am donat materialele care vor fi de folos tuturor. Din toate colaborările pe care le avem cu societatea civilă şi cu sponsorii, am zis că este bine să încercăm să ducem exact acolo unde este suferinţa cea mai mare şi bătaia cea mai mare, cum este şi cazul Secţiei de Boli Infecţioase, care a fost foarte des în atenţia noastră”, ne-a declarat primarul Constantin Hogea.

Edilul spune că va continua seria unor astfel de acţiuni ori de câte ori va fi posibil şi le mulţumeşte tuturor partenerilor care s-au implicat până acum.

„Atunci când am putut am fost şi la Staţia de Salvare, Oftalmologie, Medicină In-ternă şi aşa mai departe. Vom continua cu acest gen de gesturi, chiar dacă unii sunt răutăcioşi. Este onorant pentru mine că mă pot face purtătorul unor intenţii ale colaboratorilor noştri din societatea civilă. Dacă nu ar fi fost suficientă determinare, interes şi relaţii întreţinute într-o manieră de respect şi prietenie cu aceste organizaţii, se puteau orienta spre alte primării. Sunt foarte multe primării care vor să beneficieze de un asemenea gen de proiecte comune, mai ales în această perioadă în care lumea medicală este extrem de interesată să aibă măcar minimul din ceea ce presupune un act medical de calitate. Ne-am înţeles că trebuie să avem o relaţie foarte cordială cu aceşti oameni şi le mulţumesc tuturor sponsorilor, asociaţiilor şi fundaţiilor pentru maniera în care au înţeles să fie alături de noi într-un moment extrem de greu pentru comunitatea tulceană, pe care ni-l dorim să îl depăşim cu toţii cât mai repede. Vom avea în vedere şi activităţile de ordin social”, a precizat primarul Constantin Hogea.

În contextul pandemiei de coronavirus, primarul Constantin Hogea a iniţiat mai multe demersuri prin care a sprijinit atât reprezentanţii zonei medicale din municipiu, cât şi pe cei ai zonei sociale şi culturale.