Primăria Tulcea a semnat contractul de finanţare pentru eficientizarea energetică a 9 blocuri de locuinţe din strada Gării – Asociaţia 45. Este vorba despre blocurile cu numerele 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, şi 21 ce sunt cuprinse într-un proiect derulat la nivelul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

„Până acum s-au semnat contractele pentru 10 blocuri şi mai sunt încă patru care se află în evaluare. Aşteptăm să vedem poate avem norocul să le şi implementăm de anul acesta. Aceste lucrări sunt foarte importante pentru că privesc gradul de confort al locuinţelor. În mare parte intervenim la blocurile de pe faleză, care în primul meu mandat, cu sprijinul unor agenţi economici privaţi care au sponsorizat activitatea, au fost refaţadizate, după care nu s-a mai întâmplat nimic. Apoi a venit această procedură care a fost pusă în operă pe blocurile cu patru nivele de pe strada Gării, unde toate blocurile sunt termoizolate şi refaţadizate”, ne-a declarat primarul Constantin Hogea.

Valoarea totală a proiectului este de 22.666.266,70 lei.

Luna trecută s-a semnat şi contractul privind eficientizarea energetică a blocului de locuinţe de pe strada Gării nr. 14, bloc 7. În total, 14 blocuri urmează să fie reabilitate prin acest proiect în valoare de 1.449.598, 57 lei.

Prin Programul Operaţional Regional se susţin investiţii către UAT-uri, instituţii publice sau antreprenori prin semnarea contractelor de finanţare.