Primăria municipiului Tulcea va amenaja în circa o lună de zile patru noi staţii cu încărcare rapidă pentru maşinile electrice.

Potrivit proiectului de hotărâre care va fi votat de consilierii locali în şedinţa de luni, staţiile vor fi amplasate pe strada Păcii, zona Parc Sfântul Gheorghe, strada Isaccei, zona bloc Pelican, Piaţa Independenţei şi strada Babadag, zona Belvedere – Catedrală.

„Noile staţii de încărcare rapidă  vor deveni funcţionale în maxim o lună de zile. Maşinile electrice fac obiectul reîncărcării, cele hibride se autoîncarcă. Staţiile de încărcare vor fi gratuite”, ne-a declarat iniţiatorul proiectului, Dragoş Simion.

În prezent în municipiul Tulcea sunt înregistrate 24 de maşini electrice şi 246 hibrid.

În luna mai a anului 2018,  în zona centrală a municipiului Tulcea, în apropiere de Primărie, a fost amenajată o staţie de încărcare a autoturismelor „eco friendly”, aceasta fiind pusă gratuit la dispoziţia proprietarilor de maşini electrice şi hibride. Cele mai multe staţii de încărcare pentru automobile electrice din România oferă energie gratuit, pentru a încuraja adopţia maşinilor electrice. Cea mai importantă reţea naţională de încărcare a început taxarea în data de 19 martie 2018, la circa doi ani distanţă de la montarea primelor staţii în România.