Ţeapa cu pachetul „gratuit” de produse corporale sau de curăţenie

Nu doar afacerile se reinventează, în aceste vremuri dificile, ci şi metodele de escrocherie. Cea mai recentă metodă de înşelăciune reclamată la Tulcea este pachetul „gratuit” de produse corporale sau de curăţenie. Oamenii sunt sunaţi pe fix şi anunţaţi că au câştigat un premiu. Pentru a intra în posesia premiului, li se comunică că trebuie să se deplaseze într-un loc public pentru a-şi ridica „premiul”. Odată ajunse la destinaţie, li se prezintă diverse produse calitative, pe care le oferă spre vânzare la un preţ foarte atractiv, însă produsul final pe care îl cumpără nu este acelaşi cu cel prezentat; iar „pachetele de curăţenie sau îngrijire corporală” care sunt oferite nu sunt decât nişte mostre.

„Totodată, escrocii află şi datele personale ale victimelor (nume, prenume, adresă, numere de telefon), acestea din urmă fiind ulterior <<hărţuite>> telefonic cu <<oferte>> şi <<promoţii>>”, transmite IPJ Tulcea, într-un comunicat de presă.

Poliţiştii recomandă să „nu daţi date personale sau informaţii despre dvs. unor persoane necunoscute, cu atât mai mult cu cât nu puteţi verifica calitatea acestora, în cazul apelurilor telefonice. Fiţi suspicioşi şi vigilenţi! Dacă ceva este prea frumos pentru a fi adevărat, cel mai probabil sunteţi ţinta unui escroc! În cazul în care vi se prezintă o <<ofertă>> foarte bună, cereţi cât mai multe detalii şi nu daţi răspunsul pe loc. Lăsaţi-vă timp de gândire şi de informare/verificare a <<ofertei>>. Ţineţi minte! Escrocii sunt vicleni şi inteligenţi! Ştiu cum să manipuleze pentru a-şi atinge scopul. În cazul în care aţi fost victima unei înşelăciuni, sesizaţi imediat Poliţia”.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.