Nu mai puţin de 110 de copii participă timp de două zile, weekend-ul acesta, la cea de-a III-a ediţie a „Cupei Internaţionale Delta Dunării – înot sportiv”, competiţie organizată de Clubul Natantibus, la Bazinul Didactic din Tulcea. Cei peste 100 de copii fac parte din diferite cluburi din ţară şi străinătate: Natantibus, Aqua Vita Delta Tulcea, CSM Piteşti, Aqua Sport Galaţi, PSA Ciucu, Şcoala MECC Orhei din Republica Moldova, Clubul Sportiv Medgidia şi CSM Galaţi.

Sportivii vor participa la probele de 50 m liber, bras, spate şi fluture. Participanţii au vârsta cuprinsă între şase şi +40 de ani.

„Sportivii trebuie să aducă  o adeverinţă medicală şi o declaraţie pe proprie răspundere pentru a putea participa la competiţie. Vom respecta toate normele şi nu vor intra mai mulţi în bazin decât prevede legea. Este un sport în care momentul decide, dar noi suntem pregătiţi. Fiecare club vine cu cei mai buni copii ai săi. Sunt categorii de vârstă unde sigur vom urca pe podium. O să participăm cu 30 de copii de la clubul nostru. Este o ediţie inedită, pentru că până acum nu am avut adulţi în competiţie”, ne-a declarat preşedintele clubului Natantibus, Sorin Bălan.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.