Elevi şi sportivi din municipiu, cu rezultate deosebite la examene şi competiţii, vor fi premiaţi şi anul acesta de Primăria Tulcea. Două proiecte de hotărâre iniţiate de primarul Ştefan Ilie în acest sens se află pe ordinea de zi a Consiliului Local Tulcea, care se întruneşte mâine în şedinţă ordinară.

„Pentru rezultatele deosebite la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, municipiul Tulcea va premia elevii care au obţinut medii între 9.50 şi 10 cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, respectiv 500 de lei pentru elevii cu medii cuprinse între 9.50 şi 9.99 şi 1.000 de lei pentru elevii care au obţinut media 10″, se arată în proiectul de hotărâre.

Este vorba de 113 elevi care au obţinut la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat medii între notele 9.50 şi 10.

La examenul de Evaluare Naţională din 2021 au fost obţinute două note de 10 şi 44 de note între 9.50 şi 9.99, iar la examenul de Bacalaureat din acelaşi an au fost obţinute 67 de rezultate între 9.51 şi 9.93.

Cheltuielile privind acordarea premiilor vor fi suportate din bugetul local al municipiului din capitolul Cultură şi Religie de unde se va aloca suma de 57.500 lei.

Sportivi de performanţă, premiaţi

Administraţia locală va premia şi 20 de sportivi afiliaţi cluburilor din municipiu, care au obţinut rezultate deosebite la competiţiile naţionale şi internaţionale oficiale în anul 2022.

Premiile se acordă pe trei categorii, sporturi olimpice, menţiuni speciale şi sporturi neolimpice.

Sportivii premiaţi sunt legitimaţi la ACS Atletic Delta, CSM Danubiu, Club Sportiv Şcolar Tulcea, Clubul Nippon Budo Sport, Club Sportiv Delta Fight Team şi ACS Aqua Vita Delta.

Suma alocată de la bugetul local este de 18.400 de lei de la capitolul Cultură şi Religie.

„Municipiul Tulcea încurajează practicarea sportului în rândul tuturor categoriilor de vârstă şi doreşte recunoaşterea şi recompensarea talentului şi muncii asidue a sportivilor ce reprezintă şi promovează municipiul la nivel naţional şi internaţional”, se arată în proiectul de hotărâre.

Pentru rezultate deosebite obţinute la competiţiile internaţionale sportivii ce au obţinut premiul întâi vor primi 1.000 de lei, premiul doi 800 de lei, iar premiul trei 600 de lei.

Cei care au participat la competiţii naţionale şi au obţinut locul întâi vor fi premiaţi cu 800 de lei, locul doi cu 600 de lei şi locul trei cu 400 de lei.