„Scenariul cel mai bun este ca elevii să meargă la şcoală”

Autorităţile au anunţat că toţi elevii vor intra în online atunci când se atinge pragul de 6 la mie. Până la 6 la mie, creşele, grădiniţele, şcoli sunt deschise cu prezenţă fizică.

În acest context, primarul Ştefan Ilie spune că cel mai bun scenariu este ca elevii să meargă la şcoală.

„Sperăm să nu ajungem la o rată de infectare cu COVID-19 care va trece de 6 la mia de locuitori. Scenariul cel mai bun este ca elevii să meargă la şcoală”, ne-a declarat Ştefan Ilie.

De asemenea, o altă diferenţă faţă de anul trecut este că nici la nivelul învăţământului preuniversitar şi nici la nivelul învăţământului universitar nu se mai poate veni la ore cu mască textilă, ci doar cu mască medicală.

În această perioadă sunt în plină desfăşurare operaţiunile de deratizare şi dezinsecţie în toate unităţile de învăţământ din municipiu, nefiind înregistrate probleme în acest sens.

Tratamentele se desfăşoară etapizat şi în funcţie de nevoile fiecărei şcoli, astfel încât să fie deratizate şi dezinfectate toate unităţile de învăţământ până la începerea noului an şcolar.

„Nu am avut până acum solicitări din partea unităţilor de învăţământ. Am avut de-a lungul anului solicitări legate de anumite investiţii care trebuie făcute, iar pentru acest lucru am dat hotărâri de Consiliu Local, de exemplu pentru construirea în regim privat a unei săli de sport la liceul <<Grigore Moisil>>. De asemenea, mai sunt şcoli care ne solicită anumite intervenţii în cadrul construcţiei şi pregătim documentaţia pentru Şcoala <<Elena Doamna>>. Pre-gătirea unităţilor de învăţământ pentru noul an şcolar decurge bine, nu am fost informat până acum că ar fi probleme”, a precizat primarul Ştefan Ilie.

După ce ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat pe tema măsurilor în perspectiva începerii anului şcolar în contextul pandemiei, că şcolile vor fi ţinute deschise până la rata de infectare de 6 la mie, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi a lansat un sondaj online prin care îi invită pe părinţi să-şi spună punctul de vedere cu privire la condiţiile în care ar trebui să se desfăşoare învăţarea în anul şcolar 2021-2022.

Anul şcolar 2021 – 2022 va începe la data de 13 septembrie.