„Opriţi angajările pe ultima sută de metri şi cheltuielile de ultimele zile!”

Primarul municipiului Ştefan Ilie îndeamnă decidenţii din cadrul Primăriei Tulcea să oprească angajările din cadrul instituţiei făcute în aceste zile, anunţând că urmează, pe baza unui audit, să existe o reorganizare profundă a instituţiei.

„Doamnelor şi domnilor încă decidenţi în Primăria Tulcea, opriţi angajările pe ultima sută de metri şi cheltuielile de ultimele zile! Amăgiţi oamenii, cărora le organizaţi concursuri dedicate. În Primărie se va realiza un audit cuprinzător, concursurile neserioase vor fi anulate. Va exista o reorganizare profundă a instituţiei. Posturile din primărie vor fi doar pentru oameni muncitori, nu pentru sinecurişti”, a precizat primarul Ştefan Ilie.

Edilul îi îndeamnă pe aceştia să plece demn şi tăcut din cadrul instituţiei.

„Plecaţi demn, a da foc e o ieşire teatrală, e adevărat, dar nu e demnă. Plecaţi tăcut şi lăsaţi-ne să reparăm dezastrul lăsat. Ştiu că nu am preluat încă funcţia, dar asta nu mă împiedică să fac o analiză primară a serviciilor, să discut cu tulcenii, să prioritizez nevoile şi soluţiile”, a subliniat Ştefan Ilie.

Într-o postare pe pagina personală, primarul Ştefan Ilie face trimitere la două posturi de inspector scoase la  concurs, publicate pe site-ul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici:

„Concurs pentru ocuparea unor funcţii publice de execuţie vacante (2 funcţii) din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Tulcea, judeţul Tulcea, organizat în baza art. 27 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum şi alte măsuri în domeniul fondurilor europene”.

Este vorba despre un post de inspector, clasa I, grad profesional superior-Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Nerambursabilă/Serviciul Management Proiecte de Infras-tructură şi Mediu şi unul de inspector, clasa I, grad profesional superior-Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Nerambursabilă/ Birou Management Proiecte de Resurse Umane, Asistenţă Socială, Educaţie, Cultură, Turism.

Data de susţinere a probei scrise pentru ambele posturi este 6 noiembrie 2020, ora 11:00.

Într-un post scriptum, primarul Ştefan Ilie atenţionează şi directorii care îşi iau concedii medicale zilele acestea.

„Puteţi face, totuşi, ceva bun. Anunţaţi directorii, care îşi iau concedii medicale zilele acestea, că această manevră nu le va securiza posturile”, a transmis primarul Ştefan Ilie.