Proiectul educaţional „Şcoala de Vară” demarat de Asociaţia „Totul este posibil” în colaborare cu Primăria Tulcea,  a fost lansat zilele trecute în judeţul nostru.

În cadrul acestui proiect, 100 de copii din medii sociale defavorizate au primit ghiozdane, caietul „Şcoala de Vară”, rechizite, cărţi cadou din partea elevilor Şcolii Româno-Americane din Bucureşti şi dulciuri din partea Kaufland Tulcea.

Potrivit primarului Constantin Hogea, cadourile au ajuns la  copiii de la Cantina socială a Catedralei „Sfântul Nicolae”, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, Şcolile Generale „Constantin Găvenea”, „Nifon Bălăşescu”, „I.L. Caragiale” şi copiii câtorva familii cu posibilităţi materiale reduse din cartierele Vest şi Dallas.

„A fost un privilegiu şi o plăcere, ca zilele trecute, împreună cu una dintre cele mai statornice colaboratoare, doamna Eliza Niţescu, de la Asociaţia <<Totul este posibil>>, să fim parteneri, în proiectul Şcoala de Vară. Tulcea este primul judeţ în care ajunge proiectul. Un număr de 100 de copii din categorii sociale defavorizate, dar cu rezultate bune la învăţătură, cât şi copii cu burse CES (nevoi speciale de educaţie) au primit rechizite şi dulciuri”, a declarat primarul Constantin Hogea.

Proiectul este dedicat copiilor care vor să studieze şi pe parcursul vacanţei de vară prin sprijinirea acestora cu un pachet educaţional constând în cărţi, rechizite, jocuri creative şi articole hobby, pentru a continua să îşi menţină mintea activă şi să înceapă în formă noul an şcolar.

Termometre contactless, dezinfectanţi şi măşti de protecţie pentru şapte unităţi şcolare din municipiu

O altă acţiune continuată zilele trecute de Primăria Tulcea a fost tot în domeniul educaţiei, prin sprijinirea instituţiilor de învăţământ.

Primarul Constantin Hogea alături de partenerii LSD Charities, Raiffeisen Bank şi Asociaţia „Totul este posibil” au donat mai multor licee şi şcoli din municipiu termometre contactless cu infraroşu, dezinfectanţi de mâini, dar şi măşti de protecţie.

Este vorba despre Liceul Tehnologic Agricol „Nicolae Cornăţeanu”, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Colegiul Dobrogean „Spiru  Haret”, Liceul Pedagogic, Liceul de Artă „George Georgescu”, Şcoala Generală „Alexandru Ciucurencu”, Şcoala Generală „Constantin Găvenea”.

„Pe lângă acţiunile de sprijin înspre activitatea medicală, încercăm, atât cât se poate, să sprijinim şi activităţi de ordin social, precum şi activităţi din instituţiile de învăţământ. Având în vedere că elevii claselor terminale s-au întors la şcoală, am informat colaboratorii noştri despre anumite lipsuri, pentru buna funcţionare a acestor instituţii, mai ales în actualele condiţii ale stării de alertă şi am reuşit să donăm şcolilor opt termometre contactless cu in-fraroşu, dezinfectanţi de mâini (75 de litri), măşti pentru toată perioada de pregătire. Mulţumim colaboratorilor şi  dorim succes elevilor în pregătirea pentru examenele care urmează, cât şi cadrelor didactice! Sănătate multă tuturor!”, a transmis primarul Constantin Hogea.