Cu fonduri europene nerambursabile, aproximativ 5 kilometri de drumuri din interiorul comunei Pardina vor fi modernizate. Investiţia de 1 milion de euro este finanţată prin ITI Delta Dunării, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

„Sperăm ca într-o săptămână să dăm drumul la treabă”, ne-a declarat Dumitru Pocora, primarul comunei Pardina.

Tot prin ITI, la Pardina se vor crea facilităţi de acostare pentru ambarcaţiuni.

„Este vorba de un proiect finanţat prin ITI, Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020, FLAG Delta Dunării. Am început lucrările, vor fi amplasate inclusiv pontoane de acostare”, a precizat primarul Dumitru Pocora.

De asemenea, cu fonduri europene la Pardina a fost achiziţionat şi se află deja în uz un utilaj mobil pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

„Este ştiut faptul că resursele financiare la bugetul local în multe din comunele din Deltă sunt extrem de limitate. Faptul că reuşim prin ITI să aducem un milion de euro la Pardina pentru modernizarea drumurilor înseamnă ceva. Sigur că mai sunt multe lucruri de făcut pentru Deltă şi este foarte important să  ne concentrăm eforturile pentru a ajuta în măsura posibilităţilor comunităţile din Rezervaţie. Există  însă limite legale în interiorul cărora Consiliul Judeţean poate să acţioneze. Chiar şi aşa am fost permanent alături de nevoile oamenilor din Deltă, i-am sprijinit atât cât am putut în diverse situaţii şi amintesc aici, de exemplu, transferul unor terenuri care să asigure păşune şi nutreţ pentru crescătorii de animale”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.