Copiii din Tulcea au, începând de mâine, un nou loc de joacă amenajat special pentru ei. Este vorba despre parcul intitulat Bebe-Parc, situat în liziera de salcâmi de lângă patinoar, zonă a-menajată de Primăria Tulcea şi partenerii LDS Charities care au montat un modul de joacă.

„De miercuri dorim să oferim cetăţenilor din cartierul Vest un nou loc de joacă, numit Bebe-Parc, care se află în liziera de salcâmi de lângă patinoar. În acea zonă am amenajat nişte alei, am pus bănci şi lumini şi am considerat că este bine să punem şi un modul de loc de joacă îm-preună cu partenerii noştri LDS Charities. Fiind adresat unei categorii de copii mai mici, au ales denumirea Bebe-Parc. Mai sunt câteva retuşuri de făcut, apoi îl vom putea pune la dispoziţia copiilor cu pudrete de cauciuc, leagăne”, ne-a declarat primarul Constantin Hogea.

De altfel, miercuri se vor deschide toate locurile de joacă pentru copii amenajate în munici-piul Tulcea, o decizie în acest sens urmând a fi luată astăzi în şedinţa  Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

„Dacă nu vor apărea nişte lămuriri de la nivel central ne vom asuma situaţia ca atare, fixând şi reguli. Eu sunt hotărât să deschidem locurile de joacă.  În unele dintre ele părinţii deja au intrat cu cei mici. Avem circa 37 de locuri de joacă în municipiu, nu putem să punem câte un poliţist local la fiecare intrare”, a precizat primarul Constantin Hogea.

În contextul pandemiei de coronavirus, accesul în parcurile din municipiu a fost restricţionat de o bandă specifică.