• Se va asfalta pe ambele sensuri o porţiune de circa 250 de metri liniari, de la intersecţia cu strada Sălciilor până la prima scară de blocuri M, în zona semafoarelor.
  • Traficul va fi deviat pe strada Dobrogeanu Gherea.

Pe una dintre cele mai importante artere de circulaţie din municipiu, strada Păcii, va începe săptămâna aceasta turnarea unui covor asfaltic, lucrare ce are menirea de a fluidiza traficul din zonă. Lucrările se vor finaliza în trei zile.

Intervenţiile se vor face în zona semafoarelor, pe toată lăţimea străzii, pe tronsonul dintre strada Sălciilor şi până după intersecţia cu strada Mică.

„Vom reabilita complet un segment al străzii Păcii, de la intersecţia cu strada Sălciilor până la prima scară de blocuri M, în zona semafoarelor. Se va turna covor asfaltic pe toată lungimea şi lăţimea zonei care este cea mai afectată, ca să putem oferi măcar condiţii medii de circulaţie. Este o porţiune de circa 250 de metri liniari. Ne propusesem să începem de marţi, dar am primit prelungirea codului galben până pe 18 iunie. Vom dirija circulaţia pe strada Dobrogeanu Gherea şi va fi un disconfort. În acest sens am stabilit împreună cu poliţia că vom face lucrările în termen de trei zile. Sperăm să începem săptămâna aceasta, în funcţie de condiţiile meteo”, ne-a declarat primarul Constantin Hogea.

După cum se ştie, reabilitarea completă a străzii Păcii este cuprinsă într-un proiect de reabilitare al Aquaserv, aflat în procedură de licitaţie.

„Reabilitarea acesteia se află în procedura de licitaţie desfăşurată de Aquserv, la care s-au calificat doi constructori şi urmează să se evalueze cine se va ocupa. Actuala echipă este mai optimistă şi speră ca până la sfârşitul anului să intre pe strada Păcii. Având o oarecare experienţă, eu cred că o să intrăm undeva în primăvara anului viitor, în aprilie-mai”, a precizat primarul Constantin Hogea.

În ceea ce priveşte strada Isaccei, programată pentru reabilitare în proiectul cu cele 20 de autobuze electrice, adică nu mai devreme de un an şi jumătate, aici s-a finalizat turnarea covorului asfaltic pe prima bandă de rulare înspre centrul oraşului, de la Pelican până la trecerea de pietoni din Piaţa Veche.

„Strada Isaccei intră în pachetul general al celor patru străzi care urmează a fi reabilitate odată cu cele 20 de autobuze electrice, respectiv Babadag, Eternităţii şi Mahmudiei. Procedura este de durată, probabil că vom primi întâi cele 10 autobuze de la Guvern, după care cele 20 de autobuze care intră în procedura de licitaţie. Este o procedură care s-ar putea să dureze circa un an şi jumătate. Având în vedere că pe strada Isaccei este o zonă mai greu rulabilă, pe prima bandă de mers de la Pelican înspre primărie, am hotărât ca până la trecerea de pietoni din Piaţa Veche să turnăm covor asfaltic complet, ceea ce s-a şi întâmplat. Nu putem să intrăm cu reabilitarea completă a străzii atât timp cât este prinsă în proiectul cu autobuzele”, a spus primarul Hogea.

Se reabilitează trotuarele de pe strada Gloriei

Strada Gloriei, pavată cu piatră de granit în perioada 1898-1899, este monument istoric iar reabilitarea nu înseamnă acoperirea cu asfalt, ci rearanjarea pietrei cubice de pe trotuare.

„Săptămâna viitoare avem promisiunea de la cei de la Cultură că ne vor da avizul foarte repede pentru strada Gloriei, unde vom intra cu reabilitarea trotuarelor, pe stânga şi pe dreapta. Reabilitarea nu înseamnă înlocuirea pavimentului istoric, ci doar rearanjarea lui. Trotuarele sunt într-o stare nu tocmai conformă, foarte mulţi turişti vin pe jos şi vrem să intrăm acolo în încercarea ca în maxim o lună şi jumătate să reabilităm pietrele”, a explicat primarul Hogea.

De câteva zile au  început lucrările şi pe strada Mircea Vodă de la intersecţia cu strada Toamnei până la intersecţia cu Buna Vestire. Toată strada va fi reabilitată prin covor asfaltic şi trotuare. De asemenea, lucrările de pe strada Sabinelor s-au încheiat, iar cele de pe Viitorului continuă şi vor fi gata în circa  o lună de zile fiind o lucrare cu o suprafaţă şi complexitate  mare.

În ultimele luni s-a mai intervenit pe străzile  Luminiţei,  Domniţa Bălaşa, C.A. Rosetti,  Aleea Cameliei,  trotuar dale Babadag – vis-a-vis Liceul Alimentar, trotuar Energiei, parcare strada Gării şi  parcare zona 1848 – strada Ana Ipătescu.