Circa 100 de tulceni se întorc zilnic din străinătate şi, în funcţie de zonele din care revin, aceştia sunt obligaţi să se izoleze la locuinţă împreună cu familia.

În judeţul Tulcea, în ultimele două săptămâni numărul persoanelor care intră în izolare la domiciliu continuă să fie unul destul de mare, respectiv o medie de 1.250, potrivit prefectului Alexandru Cristian Iordan.  De exemplu, joi au intrat în izolare la domiciliu 97 de persoane. Potrivit raportului publicat vineri, la Tulcea au fost confirmate pozitiv cu noul virus încă două persoane, numărul total al celor îmbolnăviţi cu Covid 19 ajungând la 169. Până în prezent 139 persoane s-au vindecat şi au fost externate.

Trei persoane mai sunt internate în Secţia de Boli Infecţioase a SJU Tulcea, alte 18 fiind internate la spitalele din Constanţa. La nivelul judeţului s-au raportat nouă decese.

„Ne confruntăm cu aceeaşi problemă, un număr mare de persoane izolate la domiciliu, deoarece se întorc zilnic oameni din afara ţării. Numărul fluctuează, dar se menţine la circa 1.250 de persoane de aproximativ două săptămâni. Verificăm zilnic aceste persoane, iar în anumite zone unde au fost focare se merge chiar de 2-3 ori pe zi”, ne-a declarat prefectul Alexandru Cristian Iordan.

Potrivit sursei citate, de la ridicarea măsurii carantinării a cartierului Bendea din oraşul Babadag, nu s-a mai înregistrat nici un caz nou de coronavirus.

Guvernul a aprobat la începutul săptămânii prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Hotărârea a fost adoptată „în unanimitate” în Comitetul Naţional pentru

„În general, măsurile de relaxare, pe noi, în judeţul Tulcea, nu ne-au afectat aşa de mult, probabil şi datorită măsurilor luate în timp. Avem în continuare activat Centrul Judeţean de Conducere si Coordonare a Intervenţiei, nu ne permitem să ne relaxăm noi ca şi instituţii”, a spus prefectul Alexandru Cristian Iordan.

Conform documentului, se menţine obligatorie pur-tarea măştilor în spaţiile publice închise, spaţii comerciale, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun. De asemenea, persoanele care vin din străinătate din ţări care nu mai prezintă un risc mare al răspândirii infecţiei cu coronavirus nu mai stau în carantină sau izolare.  Se interzicere participarea la evenimente private în spaţii închise cu mai mult de 20 de persoane, iar în spaţii deschise, cel mult 50 de persoane.

În interiorul localităţilor este interzisă circulaţia persoanelor în grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii. Se redeschid bisericile pentru slujbe de interior şi sălile de fitness.

Pentru următoarea perioadă de 30 de zile, în cadrul stării de alertă nu au mai fost menţinute prevederile privind posibilitatea achiziţiilor directe.