Primarul Constantin Hogea şi preşedintele Asociaţiei pentru Sprijin Comunitar şi Asis-tenţă Umanitară, Anca Năstase, au distribuit, zilele trecute, câte un nebulizator Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea şi SMURD.

„Niciuna dintre cele două instituţii nu deţinea această aparatură. Aparatul medical este extrem de important în lupta cu Covid 19 şi  are rolul de a decontamina în proporţie de 100% interiorul maşinilor folosite în misiunile de salvare. Donaţia a fost posibilă datorită colaborării cu Asociaţia pentru Sprijin Comunitar şi Asistenţă Umanitară, ocazie cu care îi mulţumim doamnei Anca Năstase, preşedinta acestei asociaţii”, a declarat primarul Constantin Hogea.

Şeful ISU Tulcea, colonel Daniel Petrov spune că aparatul este foarte necesar.

„În activitatea paramedicilor este foarte necesar acest nebulizator, garantând eliminarea oricărui risc de infecţie, în interiorul maşinilor de intervenţie”, a precizat Daniel Petrov, comandantul ISU Tulcea.

Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea, dr. Dumitru Vâlcu, şi-a exprimat aprecierea faţă sprijinul oferit de către primărie.

„Este un sprijin foarte bine venit şi pe această cale atât eu cât şi colectivul pe care îl conduc îi mulţumim domnului primar care ne-a ajutat de mai multe ori cu materiale de protecţie. Aparatul medical ne este de foarte mare ajutor în procesul de decontaminare a ambulanţelor folosite zilnic în misiuni contra cronometru”, a precizat dr. Dumitru Vâlcu.

În ultima perioadă, primarul Constantin Hogea a fost emisarul mai multor asociaţii care au oferit echipamente necesare în lupta cu noul coronavirus personalului medical din Spitalul Judeţean Tulcea, ambulanţierilor şi medicilor de familie din municipiu.