Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a identificat 10 paturi în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Tulcea care vor fi destinate izolării şi tratamentului persoanelor asimptomatice infectate cu noul coronavirus.

DSP Tulcea a trimis luni un raport către Ministerul Sănătăţii care prevede şi rezultatul evaluării spitalelor care asigură asistenţa medicală pentru pacienţii cu SARS-CoV-2.

„Luni am trimis raportul către minister. Unitatea de izolare şi tratament pentru asimptomatici a fost identificată la etajul doi al Secţiei de Boli Infecţioase a SJU Tulcea. Sunt patru rezerve şi două saloane care totalizează 10 paturi care vor fi folosite în caz că va fi nevoie. La nivelul judeţului Tulcea nu am avut spital suport, un astfel de spital a fost la Medgidia. La Boli Infecţioase şi Pneumologie, Spitalul Judeţean Tulcea tratează pacienţi cu forme medii şi uşoare, iar formele grave dacă există se trimit în continuare la Medgidia, Constanţa sau Bucureşti, în funcţie de gravitate”, ne-a declarat directoarea DSP Tulcea, dr. Lorena Măr-găritescu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.