Astăzi va avea loc un nou meci de şah online de juniori, de data aceasta împotriva selecţionatei SUA.

Din echipa României pentru acest meci face parte şi tulceanca în vârstă de 12 ani Sofia Borisov, componentă a Lotului Naţional de Şah. Meciul se va juca pe platforma playchess.com, începând cu orele 19.00.

Sofia, membră a Clubului de şah Logic Delta, este una dintre cele mai valoroase sportive la categoria ei de vârstă, cu un palmares impresionant, fiind posesoarea a numeroase premii şi distincţii naţionale şi internaţionale.

„Ne bucurăm că Sofia reprezintă din nou România în meciurile internaţionale de şah, făcând o imagine foarte frumoasă şa-hului tulcean. Sofia a fost convocată pentru a patra oară în echipa de fete 12 ani, deoarece este componentă a lotului naţional a României, fiind şi una dintre cele mai valoroase sportive la categoria ei de vârstă”, ne-a spus preşedintele Clubului de şah Logic Delta, Marius Sarighioleanu.

Sofia Borisov a obţinut rezultate foarte bune în meciurile disputate în aceasta primăvară cu Polonia, Grecia şi Republica Moldova.

Sofia este elevă în clasa a V-a la Colegiul Dobrogean Spiru Haret din Tulcea şi multiplă medaliată la competiţiile naţionale de şah pe echipe.

Mult succes, Sofia!