PMP vrea fapte, USR se gândeşte

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) Tulcea, Ştefan Ilie, a lansat în spaţiul public o invitaţie către filialele judeţene ale USR-PLUS şi PMP prin care doreşte un acord de colaborare în ceea ce priveşte alegerile locale.

„Lansăm invitaţie prietenilor noştri de la USR-PLUS şi PMP, un acord al dreptei şi pentru tulceni! La Bucureşti s-au pus bazele unei construcţii menite să scoată Capitala din trecut. În tot mai multe judeţe din ţară aceste partide abandonează vechile neînţelegeri, stâng rândurile şi se unesc, pentru ca la alegerile locale comunităţile lor să aibă o alternativă viabilă la ceea ce oferă PSD. Credem cu tărie că se poate şi la Tulcea. Dacă la Bucureşti se dă ora exactă, e timpul să ne fixăm cu toţii ceasurile. În ultimii ani am dovedit că putem lucra împreună: am strâns semnături, ne-am implicat în activităţi comune în municipiu şi în judeţ. Am căutat tot timpul să avem relaţii bune cu USR, cu PLUS şi cu PMP şi ştim că aceste partide, prin oamenii de calitate pe care îi au, printr-un acord de colaborare, împreună cu PNL Tulcea, vor câştiga alegerile, vor munci pentru locuitori şi vor produce schimbarea în bine. Suntem deschişi, sinceri şi dorim dialog”, a transmis preşedintele PNL Tulcea, Ştefan Ilie.

În acest context, preşedintele PMP Tulcea, Victor Tarhon susţine că iniţiativa PNL Tulcea este una foarte bună, dar aşteaptă şi fapte, nu doar declaraţii.

„Suntem deschişi întotdeauna doar că ne interesează şi partea faptică, nu doar declarativă. Eu ştiu că domnul preşedinte Ştefan Ilie este bine intenţionat, însă nu mai e mult până se face 18 august, şi, mai mult decât atât, în calendar se lasă doar câteva zile la dispoziţie pentru înregistrarea alianţelor electorale. La Bucureşti PMP nu a fost invitat la discuţii, şi dacă acolo nu este dorit… PMP Tulcea face parte din PMP România”, ne-a declarat preşedintele PMP Tulcea, Victor Tarhon.

La rândul său, preşedintele USR Tulcea, Eugen Terente spune că Biroul judeţean al partidului va lua o decizie în acest sens.

„Şi anul trecut a mai fost lansată în spaţiul public o astfel de invitaţie. Biroul judeţean a luat cunoştinţă de acest anunţ, ne vom întâlni şi vom lua împreună o decizie. Suntem deschişi să discutăm cu orice partid. Ceea ce ne dorim noi este să avem o campanie curată, fără atacuri. Momentan nu este vorba despre nicio alianţă. În USR au avut loc alegeri interne şi ne-am desemnat un nou candidat pentru Primăria Tulcea, dar este doar din partea USR, nu din partea alianţei şi trebuie să negociem alături de colegii de la PLUS”, a precizat preşedintele USR Tulcea, Eugen Terente.

Preşedintele PLUS Tulcea, Marian Machedon nu a putut fi contactat telefonic pentru expunerea unui punct de vedere.

Perioada de înregistrare a alianţelor electorale este 7 – 11 august, iar depunerea candidaturilor se va putea face între 7 şi 18 august. Campania electorală va începe în data de 28 august şi se va încheia pe 26 septembrie, la ora 7,00.

Data  alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale este 27 septembrie.