„Avem nevoie de patru ani de construcţie şi de stabilitate politică. Asta înseamnă un Parlament responsabil care să nu blocheze acţiunile guvernului!”

România are nevoie de patru ani de construcţie şi de stabilitate politică, asta însemnând un Parlament responsabil, cu o majoritate clar conturată, care să nu blocheze acţiunile Guvernului. În acelaşi timp, avem nevoie de oameni competenţi în administraţia locală care să nu pună beţe în roate la fiecare pas.

De la instalarea guvernului PNL n-a trecut nici măcar un an. Social-democraţii ameninţă acum cu dărâmarea cabinetului Orban, în timp ce prietenii PSD din Parlament au început deja să agite tema halucinantă a unei posibile suspendări a preşedintelui Klaus Iohannis.

Afirmaţia lui Călin Popescu Tăriceanu că plecarea lui Orban „nu va fi suficientă” arată că aceşti oameni sunt în stare de orice şi că n-au învăţat nimic din epoca Dragnea, când au măcelărit legile Justiţiei şi i-au ţinut pe români în stradă timp de trei ani. Este hilar să sugerezi scenariul suspendării preşedintelui la doar câteva luni de la alegeri, după ce şeful statului a fost instalat cu aproape 6,5 milioane de voturi. Asistăm nu doar la instabilitate politică şi la lipsa unor teme consistente care să fie dezbătute în spaţiul public, ci la un joc periculos la care apelează PSD şi amicii săi politici.

Aceeaşi atitudine am văzut-o şi în ultimele luni, când PSD a tot alimentat teoriile abracadabrante despre inexistenţa Covid-19. România are nevoie de alegeri în această toamnă pentru a limpezi tabloul politic şi pentru a oferi forţă şi legitimitate noului Guvern. Un scrutin organizat în acest an ar pune capăt situaţiei ciudate la care s-a ajuns, în condiţiile în care iniţiativele bune ale Guvernului sunt amendate sau chiar întoarse de un Parlament care nu mai reprezintă opţiunile de vot ale românilor.

România are şansa unei dezvoltări accelerate în următorii ani. Vom avea la dispoziţie fonduri europene uriaşe pentru investiţii, ne aşteaptă patru ani de construcţie.

PNL este decis să câştige alegerile locale din 27 septembrie, apoi scrutinul pentru noul Parlament. Parteneriatul preşedintelui cu guvernul liberal trebuie să continue, însă cabinetul nu va reuşi să impună dezvoltarea economică şi reforma statului fără un sprijin consistent în viitorul legislativ. Avem şansa reconstrucţiei României şi nu o vom irosi!