Unităţile de învăţământ din municipiu au solicitat autorităţilor locale fonduri destinate achiziţionării de produse de igienizare mai mari cu aproape 50% faţă de anul trecut, potrivit primarului Constantin Hogea.

„Va trebui să onorăm în mare măsură solicitările suplimentare ale şcolilor generate de măsurile de prevenţie şi combatere pe care ei sunt obligaţi să le îndeplinească. Nu este foarte comod pentru noi deoarece solicitările s-au majorat cu aproape 50% faţă de ceea ce era pe procedurile de începere a anului şcolar. Toate şcolile ne-au adresat solicitări pentru tot ce înseamnă procedura de achiziţie de materiale de curăţenie, biocide, dezinfectanţi, etc. Intenţia noastră este onorăm toate solicitările. Mizăm pe înţelepciunea şi seriozitatea  directorilor de unităţi şcolare că toate acestea sunt foarte bine motivate şi întemeiate deoarece nu este momentul să pulsăm doar de dragul de a avea mai mulţi bani pentru că nu avem de unde”, ne-a declarat primarul Constantin Hogea.

De altfel, prin proiectul de rectificare bugetară aprobat de consilierii locali s-a alocat suma de 1.440 mii lei pentru finanţarea cheltuielilor complementare ale şcolilor.

„Curăţenia în şcoli practic a început de când s-au terminat examenele. Fiecare director şi-a gândit şi programat activitatea privind igienizarea spaţiilor şcolare. În ceea ce priveşte rearanjarea mobilierului aşteptăm ca în scurt timp să existe o metodologie al nivel naţional. Ni s-au cerut propuneri, dar decizii clare încă nu s-au luat. Există o colaborare între UAT-uri şi conducerea şcolilor, astfel încât, începând din toamnă atât copiii cât şi cadrele didactice să fie în siguranţă”, a spus inspectorul şcolar general al ISJ Tulcea, Viorica Pavel.

La rândul lor, directorii unităţilor de învăţământ spun că fondurile solicitate sunt mai mari deoarece preţurile şi cantitatea produselor destinate igienizării au crescut din cauza pandemiei de coronavirus.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA