Primarul Constantin Hogea a fost mandatat să participe la licitaţia care are loc astăzi, începând cu ora 12.00 la Bucureşti, pentru cumpărarea sediului Deltacons din municipiul Tulcea.

Licitaţia publică se va organiza la sediul CITR Filiala Bucureşti SPRL şi va fi una cu strigare şi preţ în urcare, respectiv cine va oferi mai mulţi bani acela va obţine imobilul.

Edilul a fost mandatat să reprezinte municipiul Tulcea în urma unei şedinţe de îndată ce a avut loc miercuri şi în cadrul căreia a spus faptul că una dintre destinaţiile imobilului ar putea fi de sediu al primăriei.

„Dacă semnăm contractul de reabilitare a primăriei, lucrările nu se vor putea face cu personalul în interior. Sediul Deltacons poate fi o variantă ca o parte din personalul primăriei să se mute acolo. În plus, este o clădire de patrimoniu, chiar a fost sediu de primărie şi este păcat să pierdem asemenea clădire”, a declarat primarul Constantin Hogea.

Consilierii locali au aprobat valoarea de piaţă a imobilului în sumă de 1.854.100 de lei, fără TVA.

Sediul Deltacons din strada 14 Noiembrie a fost construită în anul 1868, clădirea fiind  monument istoric înregistrată în lista Monumentelor istorice categoria a II-a, grupa valorică B. Imobilul se află în patrimoniul societăţii Deltacons care este în stare de insolvenţă şi potrivit legii poate fi vândută.

În şedinţa din luna mai, consilierii locali tulceni au fost de acord să îşi exercite dreptul de preempţiune, adică să cumpere clădirea. Conform legislaţiei în vigoare, în cazul monumentelor istorice vânzarea se face cu exercitarea dreptului de preempţiune în următoarea ordine: Ministerul Culturii prin Direcţia Judeţeană de Cultură, Consiliul Local pe raza căruia se află imobilul, urmat de Consiliul Judeţean.

În cazul imobilului în discuţie – clădirea Deltacons – Ministerul Culturii a comunicat că nu îşi exercită dreptul de preempţiune.

Imobilul cu destinaţia actuală de sediu administrativ, compus din clădire în suprafaţă totală de 729 mp, cu regimul de înălţime de S+P+1 şi teren în suprafaţă de 872 mp, a avut mai multe destinaţii de-a lungul timpului, respectiv Sfat Popular al oraşului Tulcea, Primăria oraşului, Jandarmerie Turcească şi Liceu Turcesc.