Doi olimpici tulceni, Iris Vavilov şi Felix Pascale, au fost premiaţi de către primarul Constantin Hogea cu insigna municipiului Tulcea, în cadrul proiectului „Performeri de top”, demarat în urmă cu un an, împreună cu Asociaţia „Totul este Posibil”.

Tot atunci a demarat şi acţiunea Olimpici la munte, care a continuat de-a lungul unui an, în multiple direcţii: burse pentru performeri, excursii de recompensare şi de curând susţinerea apariţiei, în premieră, a unui volum, semnat de Iris Vavilov, care la 16 ani devine unul dintre cei mai tineri autori tulceni de beletristică.

Cartea sa, Piatra de zahăr, a ajuns la copii din mai multe judeţe ale ţării.

„Am avut totodată bucuria ca în cadrul aceleiaşi întâlniri să revăd un alt olimpic de marcă, pe Felix Pascale, un chimist desăvârşit, el fiind unul dintre foarte puţinii tulceni care au reuşit accederea cu note de excepţie, în ultimul sfert de veac, la prestigiosul ICHB- Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti. Cei doi au primit cu bucurie şi mândrie insigna municipiului Tulcea, alături de daruri din partea noastră. Felicitări performerilor, felicitări profesorilor care i-au pregătit, felicitări părinţilor!”, a declarat primarul Constantin Hogea.