Peste 21.000 de persoane defavorizate din judeţul Tulcea vor primi gratuit măşti de protecţie, după ce Direcţia de Sănătate Publică a primit, sâmbătă, 1.076.100 de măşti.

„Sunt 21.522 de beneficiari în toate cele 51 de UAT-uri care vor primi 1.076.100 de măşti. DSP a început azi distribuţia, a făcut procesele verbale pentru a fi date către UAT-uri, care la rândul lor le vor oferi beneficiarilor”, ne-a declarat, ieri, prefectul judeţului Cristian Iordan.

Este vorba despre un număr de 50 de măşti de protecţie pentru fiecare persoană din categoriile defavorizate aferente unei perioade de două luni. Acestea vor fi distribuite de fie-care primărie în parte către persoanele avute în evidenţă.

Potrivit datelor centralizate, cele mai multe persoane vulnerabile, în număr de 3239, se află în municipiul Tulcea, urmat de Topolog, cu 1188 de persoane şi Sarichioi, cu 884 de persoane. La polul opus, comunele cu cele mai puţine persoane vulnerabile sunt Ceatalchioi şi Sf. Gheorghe cu câte 69 de persoane, urmate de C.A. Rosetti, cu 86 de persoane, şi Maliuc, cu 87 de persoane.

Beneficiarii sunt cei care provin din următoarele categorii defavorizate: persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei; persoanele încadrate în grad de handicap, care realizează venituri exclusiv din prestaţii  sociale.