Primăria Tulcea vrea să monteze, până la sfârşitul anului, camere de supraveghere în Cimitirul Eternitatea Nou, dar şi trei bariere pentru ordonarea circulaţiei.

Astfel, aleile cimitirelor din municipiul Tulcea vor fi monitorizate cu ajutorul unor camere video, iar montarea de bariere ar trebui să ordoneze circulaţia şi să limiteze accesul autovehiculelor.

„Se urmăreşte reglementarea accesului auto în cimitir. Principala problemă este data de faptul că aleile nu constituie drumuri publice, nefiind prevăzute pentru circulaţia automobilelor. Iar oamenii asta nu înţeleg. De aceea, în perioada unor sărbători, cum este Paştele Blajinilor, numărul mare de maşini creează probleme, de-a lungul timpului înregistrându-se chiar accidente grave. De aceea , la această sărbătoare, vor intra doar maşinile de intervenţie. Pentru ordonarea accesului şi traficului auto în cimitir se are în vedere montarea de bariere şi camere video”, ne-a declarat  Simona Donose, consilierul primarului pe probleme de Patrimoniu Local.

Domnia sa ne-a mai spus că achiziţia de camere video şi trei bariere a fost scoasă la licitaţie.

„Bariera se va deschide doar pentru utilizatorii ale căror numere de telefon sunt înregistrate. Vor avea acces maşinile de intervenţie, cele de salubritate, administraţia cimitirului. Avem un loc de parcare generos în faţă care poate fi folosit de cei ce vin la evenimente mortuare. Vor fi şi excepţii pentru persoanele care au probleme de deplasare, persoanele în vârstă aduse la morminte de aparţinători sau taxi”, a precizat Simona Donose.

Decizia de  monitorizare video a cimitirelor a fost luată în urma vandalizării unor morminte în luna iulie 2022. Cinci morminte au fost vandalizate atunci, cel mai probabil de un grup de tineri.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.