„Dorinţa mea este de a achiziţiona nave tip pescador şi ridicarea unei noi fabrici de conserve din peşte”
Marian Haralambie este candidatul partidului Alternativa pentru Demnitate Naţională (ADN) pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea. Până în anul 2018 a lucrat într-o carieră de agregate şi piatră. Din luna februarie a acestui an este membru al ADN. Marian Haralambie s-a născut la data de 13 iunie 1969, este căsătorit şi are trei copii.
– Cum vă definiţi: om de administraţie sau politician?
– Exact ca şi funcţia deţinută, eu mă consider un coordonator.
– Cât de importantă este pentru un preşedinte o majoritate prietenoasă în Consiliu Judeţean?
– Relaţiile între oameni se bazează în primul rând pe prietenie. În orice instituţie contează foarte mult echipa cu care lucrezi, iar fără prietenie nu se poate forma o echipă puternică. Sunt convins că voi reuşi să construiesc o echipă unică, din toţi consilierii judeţeni, pentru bunul mers al judeţului.
– Care este cel mai mare avantaj/dezavantaj personal în calitate de preşedinte?
– Nu cred că există avantaje sau dezavantaje, toţi suntem oameni iar funcţia pe care o ocupăm nu ne schimbă personalitatea. Ştiu să construiesc şi să coordonez echipe şi asta intenţionez să fac şi din această funcţie.
– Care este punctul slab în Consiliul Judeţean, referindu-ne aici la direcţiile şi regiile din subordinea instituţiei?
– Nu sunt în măsură a enumera punctele slabe pentru că intenţia mea personală, şi a noastră ca partid, nu este aceea de a critica ci de a propune o viziune nouă. Venim să construim, nu să întreţinem un război surd de pe urma căruia avem cu toţii numai de pierdut.
Menţiune – bursa de peşte este un eşec total din cauza faptului că nu este susţinut pescuitul ca activitate industrială, peştele ajungând pe masa consumatorilor prin alte metode. O prioritate a acestei industrii ar fi achiziţionarea de nave tip pescador. Această activitate a fost emblematică pentru judeţul Tulcea şi ar fi păcat să nu o reînviem.
– Care dintre regiile Consiliului Judeţean ar trebui închisă sau reformată din temelii?
– Nu cred că se pune problema închiderii anumitor regii, totul se rezolvă cu oameni şi pentru oameni. Categoric, se poate mult mai bine. Calitatea serviciilor publice trebuie îmbunătăţită, iar costurile mult mai bine ţinute sub control.
– Veţi da afară oameni din Consiliul Judeţean?
– Nu acesta este obiectivul nostru. Vrem să oferim servicii publice de cea mai bună calitate, să aducem transparenţă, profesionalism şi eficienţă în administraţia publică.
– Care ar fi cea mai importantă problemă nerezolvată, din punctul dumneavoastră de vedere, la nivelul judeţului şi care ar fi soluţiile?
– Probleme nerezolvate există la tot pasul şi apar altele pe parcurs, dar competenţa echipei formate rezolvă orice situaţie apărută. Vom prezenta în campanie o prioritizare a problemelor şi soluţiile noastre. Ar fi greşit să pun degetul pe una singura. Ele sunt strâns legate între ele.
– Cât de important este pentru un preşedinte de CJ să aibă o culoare politică similară cu cea a Guvernului?
– Nu cred că are importanţă culoarea politică a Guvernului. Importantă este dorinţa şi capacitatea preşedintelui CJ de a face front comun cu toţi consilierii judeţeni şi cu Guvernul pentru a rezolva probleme judeţului.
– Pe câţi dintre consilierii judeţeni aflaţi pe lista de vot i-aţi propus personal?
– Toţi consilierii sunt propuşi personal. În ADN există des-centralizare, iar deciziile aparţin organizaţiei locale, în cazul de faţă organizaţiei judeţene.
– Pentru mandatul 2020-2024, care este proiectul administrativ cel mai ambiţios pe care îl aveţi şi care este sursa de finanţare?
– Proiecte ar fi multe, dar ele se pot realiza în timp şi împreună, într-un pachet integrat care să scoată Tulcea din izolare. Dezvoltarea judeţului trebuie să fie uniformă, atât ca distribuţie teritorială, cât şi ca domenii prioritare, economie, turism, cultură, agricultură ş.a.m.d.
Datorită faptului că am lucrat în industria pescuitului oceanic, dorinţa mea este de a achiziţiona nave tip pescador pentru pescuitul în Marea Neagră şi ridicarea unei noi fabrici de conserve din peşte. Sursa de venituri poate fi diversă, atragerea de fonduri europene, fonduri proprii, chiar şi donaţii.
– Vă consideraţi un om norocos?
– Sunt un om norocos.
Lista consilieri judeţeni ADN
- Marian Haralambie
- Aureliana Dobre
- Petrică Licenco