Terenul complexului de agrement din apropierea Orăşelului Copiilor, care include şi un tobogan de apă aflat în stare jalnică, a trecut de circa o lună de zile în proprietatea Primăriei Tulcea, printr-o decizie definitivă a instanţei.

După ce timp de ani de zile investitorul privat care concesionase complexul de agrement de la primărie nu a investit în reabilitare, în alţi aproximativ cinci ani de zile parcurşi în instanţă, municipalitatea a reuşit obţinerea terenului.

Primarul Constantin Hogea a precizat că se va scoate la licitaţie obiectivul cu aceeaşi destinaţie a complexului, un parc acvatic care să completeze, practic, celelalte obiective de petrecere a timpului liber funcţionale în Parcul Ciuperca.

„Printr-o decizie a instanţei definitivă şi irevocabilă ne-am recăpătat acel activ urmând ca executorul judecătoresc să mai emită câteva decizii privind modul de valorificare a construcţiilor de acolo. Aproape 5 ani de zile am fost în instanţă, iar de o lună de zile terenul aparţine primăriei. Iniţial a fost într-un PUZ asumat de către un agent economic care a considerat că folosinţa îndelungată îi dă şi dreptul să-şi exprime atributul de proprietar, ceea ce este fals. Intenţia noastră este să scoatem la licitaţie tot cu destinaţia de mini Aqua Land”, ne-a declarat primarul Constantin Hogea.

De-a lungul timpului, cetăţenii şi-au exprimat de mai multe ori dorinţa ca toboganul să fie dărâmat sau reabilitat.