Elevii au început ieri cursurile noului an şcolar. În contextul pandemiei cu noul coronavirus, pentru a-i proteja pe copii în unităţile de învăţământ nu au mai fost organizate festivităţi de deschidere a noului an şcolar.
În ciuda restricţiilor impuse de autorităţi pentru a evita răspândirea COVID-19 în şcoli, mulţi dintre părinţi şi elevi nu au respectat orele la care au fost programaţi să vină şi s-au îngrămădit în faţa unităţilor de învăţământ, uitând parcă de virus.
Profesorii atrag atenţia că părinţii ar fi trebuit să îşi lase copiii la şcoală, să se ducă acasă, apoi să revină la ora precizată de director, nu să stea pe trotuarele din faţa acestora.
Unele cadre didactice susţin că şcoala a început normal, civilizat, respectând norme de igienă, ordine şi disciplină, copiii şi profesorii fiind în siguranţă în incinta şcolii.
Emoţii la început de an şcolar
„Eu cred că va fi foarte bine, deoarece vom fi împărţiţi în două grupe, suntem într-o cantitate mică de copii şi ne vom intersecta foarte rar. Este mai bine aşa decât să facem şcoala normal şi să se întâmple cine ştie ce incidente. Dacă se va reveni la învăţarea online va fi bine şi aşa, decât să ne punem viaţa în pericol este mai bine să prevenim şi să ne protejăm pe noi”, ne-a declarat Maria Gheorghiu, elevă la Liceul „Brad Segal”.
Chiar dacă elevii sunt conştienţi de faptul că va fi un an dificil pentru ei, cât şi pentru dascăli, aceştia sunt de părere că vor trece peste această perioadă cu bine.
„O să fie cam greu să facem o săptămână la şcoală şi una online, dar o să ne obişnuim şi o să trecem şi de anul acesta. Sperăm să fie bine şi să fim sănătoşi. Consider că este mai bine să mergem la şcoală, decât să facem online orele”, ne-a declarat Alexandra Telejan.
La polul opus se află şi elevi care se arată temători în ceea ce priveşte răspândirea virusului COVID, considerând că şcoala online era o alternativă mult mai bună.
„Ar trebui să ne gândim prima dată la familie şi după aceea la învăţământ. Dacă luăm virusul, îl ducem automat şi acasă la familiile noastre. Ar trebui să facem şcoala online, chiar dacă este greu măcar ne ferim de virus. Consider că, nu o să venim foarte mult la şcoală, deoarece cazurile de coronavirus se vor înmulţi”, spune Maria Cojocaru.
Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA