Bisericile din toată ţara au la dispoziţie un buget de 50 de milioane de euro pentru finanţarea achiziţiei, montajului şi punerea în funcţiune de panouri fotovoltaice, dar un singur proiect nu poate depăşi 200.000 de euro.

Preoţii tulceni cu care am vorbit spun că această finanţare este bine venită, unii dintre ei făcându-şi deja planuri legate de montarea monta panourilor.

Preotul Alexandru Balaban: „Noi avem deja un proiect de 20.000 de lei aprobat pe Casa Verde de anul trecut, urmează să montăm panouri fotovoltaice. O să depunem şi pe programul de anul acesta”.

Preotul Viorel Trofim: „Se pot monta la toate bisericile panourile fotovoltaice, dar nu pe acoperiş. Dacă găsim modalităţi de a monta fără să găurim acoperişul, le vom monta acolo”.

Preotul Raul Grosu: „Ne-am dori şi noi montarea unor panouri fotovoltaice, dar la noi nu este cazul, pentru că suntem într-un alt tip de încadrare al clădirii, suntem monument istoric”.

Preotul Iulian Carată: „Ne-am dori şi noi montarea acestor panouri, dar oriunde în altă parte, pe orice altă clădire în afară de acoperişul bisericii”.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.