După şase luni în care activitatea cinematografelor a fost sistată din cauza pandemiei provocate de coronavirus, proiecţiile de film au fost reluate la sfârşitul săptămânii trecute, pe 18 septembrie, la Cinema Cityplex Tulcea.

Tulcenii care doresc să meargă la cinema trebuie să cunoască faptul că programul de funcţionare al acestuia este doar în week-end.

„De când am deschis nu s-a înghesuit lumea la cinema, am fost în limită. Multă lume încă nu ştie că s-a deschis cinematograful”, ne-a declarat managerul Cityplex Tulcea, Adrian Acsenti.

La Cinema Cityplex se pot viziona atât filme de acţiune cât şi de dragoste.

„În continuare oferim un program variat ca genuri de filme şi pentru toate vârstele. Trei dintre filmele care se difuzează la cinematograful nostru sunt Mulan, făcut de Disney, Tenet, care este considerat blockbuster-ul anului 2020, şi un film de dragoste care este făcut după o carte intitulată After We Collided şi am văzut că prinde la adolescenţi”, ne-a declarat Adrian Acsenti.

Din cauza stării privind pandemia capacitatea sălilor a fost redusă la 50%. De asemenea, pentru respectarea distanţării sociale, între scaunele ocupate va fi lăsat câte un loc liber. Excepţie o vor face minorii de sub 12 ani, care pot să se aşeze lângă însoţitorii lor.

Preţurile biletelor au rămas neschimbate. Astfel, pentru filmele 2D preţul unui bilet este 21 de lei, iar pentru cele 3D, preţul este 25 de lei.

Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării măştii pe toată durata proiecţiei, iar participanţii trebuie să respecte  distanţarea de minimum 1,5 m.

Consumarea gustărilor sunt permise pe parcursul proiecţiilor cinematografice.