* Sorin Andrici a obţinut locul II la individual alergând 183 km în 24 de ore

Echipa de ultramaraton „Spartanii” din Tulcea a reuşit să se claseze pe primul loc la numărul de kilometri parcurşi în cadrul evenimentului naţional „Autism 24h Marea Neagră” care s-a desfăşurat week-end-ul. Ultramaratoniştii au reuşit să parcurgă 2626,71 km, astfel clasându-se pe primul loc la nivel naţional din cele 47 de echipe participante la acest eveniment.

Căpitanul echipei, jandarmul Sorin Andrici a obţinut locul II la individual alergând 183 km în 24 de ore, participând alături de alţi aproximativ 20 de tulceni la această acţiune cu scop caritabil.

,,Ce poate fi mai frumos ca atunci când echipa ta câştigă? Da, echipa <<Spartanii>> demonstrează că munca, sutele de km de antrenament nu au fost în zadar! Ei bine, nu pot să evidenţiez pe cineva pentru că la noi a câştigat echipa! S-au susţinut unii pe alţii şi se încurajau mereu! În calitate de căpitan, te interesează toate lucrurile astea şi m-au motivat şi pe mine să trag mai tare. Am avut cea mai bună echipă, am învins echipe consacrate, echipe cu alergători de talie mondială în ultramaraton. Mă uitam la ei cum adunau km cu km, fiecare spartan s-a autodepăşit realizându-şi recorduri personale. Vreau să mulţumesc echipei mele pentru dăruire şi sacrificiu! Este o onoare pentru mine să am aşa oameni lângă mine”, a declarat căpitanul echipei „Spartanii”, Sorin Andrici.

Alături de ultramaratoniştii tulceni, la manifestarea desfăşurată pe lacul Ciuperca a fost prezent şi primarul municipiului, Constantin Hogea, care a alergat alături de aceştia pentru susţinerea cauzei nobile.

„Atmosfera a fost caracterizată de foarte mult entuziasm, bucurie, dorinţă de mişcare şi susţinere a copilaşilor mai puţin norocoşi”, a transmis primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea.

Echipa tulceană a alergat timp de 24h pentru 70 de copii din cadrul Centrului de Plasament pentru Recuperarea şi Reabilitarea Copilului cu Handicap Sever „Pelican”, care funcţionează în cadrul D.G.A.S.P.C. Tulcea precum şi pentru copiii cu autism. Evenimentul a avut ca scop ajutarea copiilor cu autism şi integrarea lor în şcoli şi grădiniţe.

Baremul minim impus în această competiţie a fost de o sută de kilometri.

Peste 1000 de adulţi şi copii au participat la această ediţie a maratonului „Autism 24 h”, organizată simultan în zeci de localităţi din ţară.