În judeţul Tulcea doar un singur candidat independent a reuşit să câştige mandatul de primar. Este vorba despre Marian – Laurenţiu Ciobanu, care va fi primar al comunei  Topolog. Acesta a obţinut un număr total de 1.005 voturi, cu un procent de 54,06%. Candidaţi independenţi la funcţia de primar au fost în mai multe localităţi, printre care Tulcea, Măcin, Greci, Sarichioi.

În municipiul nostru, singurul candidatul independent la funcţia de primar a fost Constantin Hogea, care a obţinut 2.151 de voturi din partea cetăţenilor, clasându-se pe al treilea loc şi  pierzând mandatul.

De asemenea, la Consiliul Local au fost înscrişi trei candidaţi independenţi, însă niciunul nu a reuşit să câştige mandatul. Este vorba de Viorel Dima, care a obţinut 356 de voturi, Viorel Istrate, cu 354 voturi şi Ivan Firsa, cu 268 de voturi din partea alegătorilor.

La Consiliul Judeţean, singurul candidat independent a fost Lucian – Daniel Bălan, care a obţinut 1.362 de voturi, insuficiente însă pentru obţinerea mandatului la funcţia consilier judeţean.