Deoarece incidenţa cazurilor de coronavirus este în creştere în special pe partea de nord a judeţului Tulcea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat decizia intensificării acţiunilor de control şi pentru respectarea măsurilor de protecţie a sănătăţii, în contextul pandemiei.

„Incidenţa cazurilor este în creştere pe partea de nord a judeţului, în Măcin, Garvăn, Jijila şi vom intensifica controalele pentru respectarea măsurilor sanitare. De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier vor controla în sistem integrat cu Poliţia cursele speciale ale societăţilor de construcţii, deoarece nu se respectă măsurile de protecţie. În continuare, principalul factor de răspândire a virusului rămân petrecerile cum ar fi botezuri, nunţi, etc. Şi unele dintre supermarketuri au lăsat garda jos în ceea ce priveşte măsurile. În perioada următoare voi avea o discuţie cu fiecare primar de localitate, pentru că este nevoie şi de implicarea autorităţilor locale pentru prevenirea virusului”, ne-a declarat prefectul judeţului Cristian Iordan.

Autorităţile vor urmări mai multe linii de acţiune, în primul rând în şcoli să fie respectate toate măsurile de protecţie sanitară, respectiv portul măştii, păstrarea distanţei.

Încă 26 de persoane au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, numărul total al cazurilor ajungând ieri la 912 la nivelul judeţului Tulcea.

Şcolile din opt localităţi, pe scenariul galben

În prezent, cursurile şcolare din unităţile de învăţământ de pe raza a opt localităţi se desfăşoară în scenariul galben, iar Grindu se află pe scenariul roşu.

„Unităţile de învăţământ din opt  localităţi au trecut din scenariul verde în scenariul galben, respectiv Tulcea, Sulina, Carcaliu, Jijila, Sfântu Gheorghe, Somova, Stejaru, Văcăreni”, a spus prefectul Cristian Iordan.

Reamintim că Grădiniţa cu program prelungit „Dumbrava Minunată” din municipiul Tulcea şi-a suspendat activitatea didactică, după ce două educatoare şi doi asistenţi medicali au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

Coronavirus în România: O nouă zi cu peste 2.000 de cazuri noi

Alte 2.086 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în  24 de ore în România, bilanţul COVID-19 ajungând la 129.658, potrivit datelor raportate joi de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi s-au înregistrat alte 37 de decese, iar la terapie intensivă sunt internaţi 557 de pacienţi.

Până ieri, 4.862 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.