O femeie în vârstă de 37 de ani din Casimcea, cu arsuri pe 65% din suprafaţa corporală a fost transportată, vineri, cu o aeronavă SMURD, în Hamburg, Germania.

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Judeţean Tulcea, dr. Salah Kilo, femeia s-a opărit cu apă fierbinte şi a fost preluată de aeronavă de la baza din Mihai Kogălniceanu.

„Femeia a fost transportată în Germania, deoarece la noi în ţară nu mai sunt locuri disponibile la secţiile de specialitate, iar cea mai rapidă rută identificată a fost către Hamburg”, ne-a declarat dr. Salah Kilo.

Potrivit  Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, femeia a suferit arsuri de gradul II şi III.

„Vineri, aeronava SMURD Cessna Citation V, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, a efectuat o misiune externă pe ruta Bucureşti – Tulcea – Hamburg, Germania, pentru transferul, în regim de urgenţă, a unei paciente în vârstă de 37 de ani diagnosticată cu arsură termică prin lichid fierbinte gr. II-III, pe 65% din suprafaţa corporală”, se arată într-un comunicat al DSU.

Pacienta a fost monitorizată şi asistată medical pe tot parcursul zborului, fiind predată în siguranţă medicilor din Germania.

Echipa medicală de la bordul aeronavei a fost formată din specialişti din cadrul UPU-SMURD Bucureşti.