Cei 45 de elevi şi opt profesori coordonatori câştigători ai  Concursului „Tulcea – Suzhou, drumul prieteniei”, organizat de Consiliul  Judeţean Tulcea şi Inspectoratul Şcolar, au fost premiaţi ieri în cadrul unei ceremonii.

Desfăşurat în cursul lunii trecute, concursul a inclus două secţiuni, respectiv Arte Plastice (destinată ciclului gimnazial) şi Eseu (destinată ciclului liceal) şi a beneficiat de un interes deosebit în rândul elevilor, fapt pentru care va fi continuat şi în anii următori.

Preşedintele Consiliul Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a acordat premiile copiilor şi cadrelor didactice prezente la eveniment. Aceştia au primit premii în numerar, în valoare totală de 8000 de lei, precum şi plachete pentru echipele câştigătoare, cât şi pentru unitatea de învăţământ din care fac parte.

La secţiunea Arte Plastice câştigătorii premiului întâi au fost elevii Liceul Teoretic „Constantin Brătescu Isaccea”, locul secund ocupându-l cei de la Şcoala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Tulcea, premiul al treilea a ajuns la Şcoala Gimnazială Ciucurova, iar prima menţiune la Şcoala Gimnazială Beidaud. La secţiunea Eseu au fost premiaţi elevii de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea, cei de la Liceul Teoretic „Ion Creangă” Tulcea, Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea şi Liceul Teoretic „Constantin Brătescu Isaccea”.

„Mulţumesc tuturor pentru implicarea în acest concurs care a marcat cei 25 de ani de prietenie dintre Consiliul Judeţean Tulcea şi Municipalitatea din Suzhou. Concursul <<Tulcea – Suzhou, drumul prieteniei>> într-adevăr este o prietenie, dacă ne gândim că şi pe perioada pandemiei ne-am ajutat reciproc la nivelul la care s-a putut. Când se aflau în colaps privind măştile, noi le-am trimis un număr de măşti, după care am ajuns noi în aceeaşi situaţie şi ne-au răspuns şi ei cu acelaşi lucru. Îi felicit din tot sufletul pe toţi participanţii, cadrele didactice, instituţiile de la care vin aceştia. Sunt iniţiative pe care vrem să le multiplicăm şi la care sperăm să avem cel puţin acelaşi număr de participanţi. În aceste vreme tulburi putem completa şi cu astfel de acţiuni activitatea copiilor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA