PNL Tulcea a validat, miercuri seară, în cadrul şedinţei Comitetului Director, lista candidaţilor pentru alegerile parlamentare stabilite pentru data de 6 decembrie.

George Şişcu este primul pe lista pentru Camera Deputaţilor, urmat de Michael Gudu, Doina Săcui, Bogdan Vasilescu, Alina Iancu, Camelia-Maria Pricop.

„Cred că am confirmat încrederea acordată de electoratul tulcean la alegerile din 2016, le mulţumesc şi colegilor liberali pentru susţinere. Primarii din judeţ au găsit mereu un sprijin şi uşa deschisă la cabinetul meu indiferent de culoarea politică pentru rezolvarea diverselor pro-bleme care au necesitat intervenţii parlamentare sau sprijin la nivel de ministere, la fel va fi şi în continuare. Eu cred, şi primarii o pot confirma, că în Parlament nu contează cât de mult te faci remarcat la televizor sau cât de mult vorbeşti, ci contează să poţi ajuta comunitatea, rezolvarea unor probleme punctuale”, a declarat deputatul George Şişcu.

La Senat, lista este deschisă de Alexandru Cristian Iordan, urmat de Gheorghe Ţilincă, primarul comunei Casimcea, Claudia Frandeş şi Nicolae Bibu.

Alexandru-Cristian Iordan şi-a depus miercuri demisia, fiind candidat la alegerile parlamentare.

„Astăzi a avut loc Comitetul Director Judeţean al Partidului Naţional Liberal – filiala Tulcea, şedinţă în care am fost nominalizat pentru a candida pe lista de parlamentari a Partidului Naţional Liberal – Filiala Tulcea. Este prima dată, după 18 ani de activitate în cadrul Filialei Tulcea a Partidului Naţional Liberal, când sunt propus pentru o funcţie de parlamentar al României, fapt pentru care ţin să le mulţumesc colegilor pentru încrederea acordată. În a-ceastă dimineaţă am ales să cer primului ministru al României, domnul Ludovic Orban, încetarea exercitării funcţiei de prefect al judeţului convins de faptul că mi-am făcut pe deplin datoria faţă de cetăţenii judeţului în cele 10 luni de la numirea mea în funcţie. Las în Instituţia Prefectului Judeţul Tulcea o echipă ce şi-a dovedit competenţa şi de asemenea un grup de şefi de instituţii care au gestionat cu responsabilitate – şi cred că o vor face şi în continuare – acţiunile de combatere a răspândirii virusului SARS COV 2, oameni pentru care am un respect deosebit. Ţin să îi asigur pe toţi locuitorii judeţului, că toată experienţa profesională şi politică acumulată în toţi aceşti ani, va fi folosită pentru dezvoltarea judeţului. Din păcate, există un mare decalaj între resursele naturale din judeţul nostru şi dezvoltarea economică, iar pentru a reduce acest decalaj este nevoie de o clasă politică implicată care să legifereze în fa-voarea cetăţeanului şi a bunăstării acestuia. Cu două mandate de Prefect al judeţului Tulcea, cunosc problemele cu care ne confruntăm. Cred că prin iniţiative legislative adecvate la realităţile judeţului, în mod transparent şi implicând cetăţenii sau părţile interesate (agenţi economici sau autorităţi publice) putem schimba în bine viaţa noastră”, a declarat Alexandru Cristian Iordan.

Conform procedurii, listele vor fi validate la sfârşitul acestei săptămâni în cadrul Biroului Executiv Naţional PNL.