Programată a avea loc ieri şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean, aceasta a fost suspendată din cauza faptului că nu s-a întrunit cvorumul necesar, consilierii PNL absentând în masă.

După o aşteptare de aproximativ un sfert de oră, s-a constatat faptul că doar 14 consilieri judeţeni se aflau în sală. În acest context, vicepreşedintele CJ Dumitru Mergeani şi-a exprimat regretul că nu pot fi votate proiectele de hotărâre, în special cel privind rectificarea bugetară  în vederea acordării salariilor către personalul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  (DGASPC) Tulcea.

Contactat telefonic, reprezentantul liberalilor, Michael Gudu, a precizat faptul că decizia de neparticipare la şedinţă a fost luată deoarece o parte dintre mandatele consilierilor judeţeni nu mai sunt valabile.

„La nivelul conducerii s-a luat hotărârea de a nu mai participa la această şedinţă pentru că unele dintre mandatele consilierilor judeţeni nu mai sunt valabile. O parte au fost validaţi în Consiliul Local, iar alţii s-au retras. S-a primit inclusiv încheierea de validare a mandatelor de la judecător. Noi nu suntem împotriva proiectelor de hotărâre ce s-au aflat pe ordinea de zi”,  ne-a declarat Michael Gudu.

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Tulcea s-au aflat şase proiecte de hotărâre care vizau rectificarea bugetară a judeţului, Spitalului Judeţean, DGASPC Tulcea şi AZL Sulina.