Ştefan Ilie, primarul ales al municipiului Tulcea, va fi învestit în funcţie astăzi, începând cu ora 10.00, în prezenţa premierului Ludovic Orban. Încheierea Judecătoriei şi Ordinul prefectului sunt ultimele acte emise care preced preluarea atribuţiilor mandatului.

 „Suntem onoraţi că participă la această ceremonie. Sperăm să fie de bun augur. Este un fapt evident că avem sprijinul autorităţilor centrale pentru a începe munca şi a găsi cele mai bune soluţii pentru dezvoltarea oraşului”, ne-a declarat Ştefan Ilie.

Primarul Ştefan Ilie mai spune că din ziua în care a fost ales a primit mii de mesaje de la cetăţeni care au sesizat diverse probleme, unele dintre acestea fiind deja rezolvate.

 „Din ziua în care am fost ales am început să primesc sute, chiar mii de mesaje de la dumneavoastră pe messenger. Am răspuns la toate cel mai mult seara, deoarece în timpul zilei îmi este imposibil. Marea majoritate a solicitărilor sunt re-ale, pertinente, la fel şi ideile şi propunerile, întocmai şi soluţiile primite, ceea ce mă responsabilizează, dar mă şi încurajează, deoarece am descoperit foarte mulţi tulceni care vor să se implice voluntar în reconstrucţia oraşului. Îi asigur că îi voi solicita şi că vom realiza împreună multe activităţi. Cele mai multe sesizări sunt despre mizerie şi gestionarea ineficientă a deşeurilor, a clădirilor şi terenurilor publice şi sociale, despre urbanism, taxe şi impozite haotice, sisteme de încălzire falimentare sau transport, apă şi canalizare deficitare. Am rezolvat multe dintre sesizări, de iluminat, toaletări arbori, avarii şi analize la lucrările publice, solicitând intervenţia serviciilor şi a funcţionarilor, urmărind reacţia şi eficienţa acestora. Va urma o consultare largă pentru realizarea strategiei de dezvoltare, pentru aprobarea proiectelor şi măsurilor care vor dezvolta oraşul”, a transmis Ştefan Ilie.

Judecătoria Tulcea l-a validat, pe 15 octombrie, pe Ştefan Ilie în funcţia de primar al municipiului Tulcea.

Candidatul PNL la Primăria Tulcea, Ştefan Ilie, care este şi preşedintele organizaţiei judeţene a liberalilor, a câştigat primul mandat la conducerea instituţiei publice din municipiul reşedinţă de judeţ cu 40,3% din voturile valabil exprimate. Reprezentantul liberalilor a obţinut 10.361 de voturi din cele 25.670 de sufragii valabil exprimate în municipiu.

Consiliul Local Tulcea va avea în componenţă reprezentanţi ai cinci partide: PNL care a câştigat 9 mandate, PSD cu 7 mandate, PER cu două mandate, Alianţa USR – PLUS cu două mandate şi Pro România cu un mandat.