Încă 35 de persoane au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, numărul total al cazurilor ajungând ieri la 1.292 la nivelul judeţului Tulcea.

În Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Tulcea se aflau ieri internaţi 60 de pacienţi cu COVID-19. În prezent 748 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar alte 154 sunt izolate la domiciliu, potrivit unui comunicat al Prefecturii Tulcea.

Un număr de 966 de persoane s-au vindecat, iar 292 de persoane au fost testate miercuri pentru coronavirus. Autorităţile au raportat ieri şi un nou deces, numărul total ajungând la 57 la nivelul judeţului.

Prefectul Carmen Caloianu: „Evenimentele private, nunţi, botezuri, pomeni sunt principalul vector de transmitere a virusului”

În acest context, prefectul judeţului Carmen Caloianu s-a arătat îngrijorată de creşterea numărului persoanelor infectate.

„În calitate reprezentant al Guvernului în teritoriu privesc cu îngrijorare cum, de la zi la zi, numărul persoanelor infectate cu vi-rusul SARS COV 2 creşte iar azi, 22 octombrie 2020, avem un maxim istoric de la începutul pandemiei: 35 de cazuri noi! Evoluţia numărului de infecţii cu noul Coronavirus în judeţul nostru arată cât se poate de clar că pandemia există şi este departe de a fi trecut”, ne-a declarat prefectul Carmen Caloianu.

Prefectul atrage atenţia asupra respectării măsurilor de protecţie.

„Dragi tulceni, riscul de infectare cu coronavirus a ajuns la cote ridicate deoarece virusul nu se manifestă în focare ci are transmitere comunitară. Evenimentele private, nunţi, botezuri, pomeni sunt principalul vector de transmitere a virusului la fel ca şi alte manifestări ce presupun aglomerări publice fără respectarea distanţei fi-zice! Singura soluţie de a nu vă infecta este de a le evita, pentru că numai aşa vă protejaţi sănătatea şi familia. Purtaţi mască în spaţiile publice, dezinfectaţi-vă cât de des puteţi mâinile. Păstraţi distanţa socială, indiferent de situaţie. Evitaţi aglomerările, pentru că sunt sursă de infectare. Am încredere că acest mesaj public va fi însuşit şi aplicat de cât mai mulţi tulceni”, a transmis Carmen Caloianu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA