Execuţia proiectului de preluare a apelor pluviale din municipiu va fi scoasă la licitaţie luna aceasta, potrivit viceprimarului George Şinghi.

Proiectul poate deveni funcţional numai prin corelarea cu proiectul de reamenajare a falezei, iar luni a avut loc o şedinţă de lucru între proiectanţii şi constructorii celor două proiecte pentru găsirea unor soluţii tehnice care să ducă la evitarea inundaţiilor uzuale cauzate de precipitaţiile abundente.

„Proiectul de ape meteorice are o componentă şi pe faleză, respectiv nişte ţevi care asigură deversarea în Dunăre. A fost nevoie de o întâlnire pentru ca cele două proiecte să se armonizeze, cel de pe faleză fiind deja în execuţie. Aşteptăm de la proiectant soluţia tehnică şi devizul general actualizat. În luna februarie se va demara licitaţia.  Dificultăţile sunt generate de diferenţele mici de cote ale terenurilor, între zona sensului giratoriu de la Hotelul Delta şi cea a falezei. Variantele de proiectare şi soluţiile alternative dezbătute urmează să fie supuse unor calcule tehnice”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

Primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, a semnat, luna trecută, la Ministerul Dezvoltării Regionale, contractul de finanţare pentru realizarea sistemului de preluare a apelor pluviale din centrul oraşului. Investiţia are o valoare totală de 28 de milioane de lei.

Reabilitarea sistemului de preluare a apelor pluviale din centrul oraşului este un proiect anunţat de foarte multă vreme de autoritatea locală care a alocat în anul 2017, din bugetul propriu, circa 3 milioane de lei pentru proiectarea sistemului de preluare a apelor pluviale.

Investiţia finanţată prin PNDL este necesară în contextul în care, de fiecare dată când se înregistrează precipitaţii abundente, centrul oraşului este inundat, iar autoturismele surprinse de ploaie sunt afectate.

Proiectul început în anul 2017 de Primăria municipiului a fost blocat până acum din cauza unor diferende între autoritate şi societăţile care au câştigat licitaţiile pentru proiectarea şi execuţia lucrării.