Dumitru Mergeani de la PSD şi Nicolae Chichi de la PNL sunt candidaţii nominalizaţi până acum de partidele tulcene pentru funcţia de vicepreşedinte de Consiliu Judeţean. Vicepreşedinţii vor fi aleşi în şedinţa din data de 26 ianuarie.

Potrivit propunerilor iniţiale, PSD va avea un vicepreşedinte, nominalizat în persoana consilierului judeţean Dumitru Mergeani.

„Există o structură de Consiliu Judeţean care va decide prin vot cine vor fi vicepreşedinţii. Nu sunt apăsat de cine vor fi aceştia. Da, mi-aş dori să mai conlucrez cu domnul Mergeani, dar ceilalţi sunt la îndemâna votului. Instituţia asta trebuie să funcţioneze. De aceea trebuie aleşi vicepreşedinţii, pentru că la un moment dat este nevoie stringentă de prezenţa acestora în structura CJ, ca ea să fie lucrativă perfect”, ne-a declarat preşedintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu.

Din partea PNL este propus consilierul Nicolae Chichi.

„PNL este în alianţă cu PMP şi vor exista mai multe propuneri. Din partea PNL propunerea pentru postul de vicepreşedinte va fi domnul Nicolae Chichi”, a precizat preşedintele PNL Tulcea, Ştefan Ilie.

Şi Pro România va avea propuneri de candidaţi.

„Avem propuneri de candidaţi, dar se mai fac negocieri în aceste zile”, a spus preşedintele Pro România, Ştefana Zibileanu.

Pro România are în componenţa CJ Tulcea trei consilieri, respectiv Ştefana Zibileanu, Petre Badea şi Liliana Marinescu. În actualul mandat PNL are 13 consilieri judeţeni, PSD 12, Pro România trei şi PMP doi.