Institutul de Cercetări Eco-Muzeale (ICEM) Tulcea a primit, anul acesta, de la Ministerul Culturii, 112.500 lei pentru cercetări arheologice sistematice în cinci situri din judeţul nostru. Banii au fost alocaţi pe baza proiectelor depuse de instituţii, bugetul total alocat acestei activităţi prin Programul naţional de finanţare a cercetării sistematice din domeniu în acest an fiind de 700.000 lei.

Toate cele cinci proiecte depuse de ICEM au primit finanţare, confirmare a faptului că instituţia tulceană derulează teme de cercetare recunoscute şi apreciate pe plan naţional şi internaţional.

Astfel,  proiectul de cercetare pentru şantierul arheologic – Maliuc (Aşezarea neoeneolitică, punctul Taraschina) a primit fonduri în valoare de 50.000lei, pentru şantierul arheologic – Jurilovca – Orgame/Argamum (Capul Dolojman) a fost alocată suma de 37.500lei, iar pentru şantierele arheologice Oraşul roman Aegyssus (Colnicul Hora), Isaccea-Noviodunum (Eski-kale – Pontonul Vechi) şi (L) Ibida – Slava Rusă (Lutarie) suma de 25.000 lei.

„Aşa cum bine ştiţi, judeţul nostru e bogat în situri arheologice, iar faptul că am reuşit să obţinem cea mai mare finanţare din România indică faptul că avem proiecte de cercetare serioase, colaborări foarte importante cu instituţii din ţară, cât şi din străinătate, precum Universitatea din Toulouse, Universitatea din Sassari, Italia. Sunt cercetători de talie internaţională care vin să cerceteze alături de noi siturile. Am primit finanţare pentru toate proiectele pe care le-am depus”, ne-a declarat directorul ICEM, Sorin Ailincăi.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.