Antreprenoriatul, motorul dezvoltării regiunilor europene

Antreprenoriatul, motorul dezvoltării

O delegaţie a Consiliului Judeţean (CJ) Tulcea condusă de vicepreşedintele George Şişcu a participat, zilele trecute, la lucrările reunite ale comisiilor Ansamblului Regiunilor Europene (ARE), care a avut loc în Edirne, Turcia. Subiectul principal al discuţiilor a fost antreprenoriatul, ca motor al dezvoltării economice.

Participanţii au concluzionat că, pentru a atrage investiţii străine, regiunile trebuie să-şi dezvolte infrastructura: atât cea rutieră, cât şi cea portuară (acolo unde există), ştiut fiind faptul că transportul pe apă al mărfurilor rămâne cel mai ieftin.

Cu şomajul în creştere şi cu o serie de provocări cu care se confruntă teritoriile regionale, viitorul economic de succes al Europei este strâns legat de capacitatea cetăţenilor de a inova şi de a identifica noi soluţii pentru dezvoltarea sustenabilă. Acest lucru este adevărat în special pentru zonele rurale (90% din teritoriul european şi 56% din populaţia Europei), acolo unde antreprenorii se confruntă cu un set unic de probleme, pe care nu le întâlnim şi în mediul urban.