După doi ani de suspendare din cauza condiţiilor impuse de pandemie, Concursul Internaţional de Interpretare Mu-zicală „George Georgescu” revine la Tulcea, cu ediţia XXVIII.

Concursul este organizat pe şapte secţiuni, respectiv pian, vioară, corzi grave, instrumente populare, muzică de cameră, canto şi suflători, concurenţii evoluând pe scenele de la Palatul Copiilor, Casa Avramide şi Sala Studio a Liceului de Arte.

„Din cauza pandemiei, concursul nu a mai avut loc în ultimii doi ani, însă, iată că putem fi iar gazdele unui eveniment de o asemenea anvergură. Concursul Internaţional de Interpretare muzicală <<George Georgescu>> este destinat tinerilor din învăţământul muzical preuniversitar, şcoli şi licee de artă, şi se organizează pe clase de studiu  I-XII, pe diferite categorii de instrumente: pian, vioară, corzi grave, precum viola, violoncel, chitară, harpă, contrabas, vioară, instrumente de suflat, flaut, clarinet, canto, muzică de cameră şi instrumente populare, nai, ţambal. Recitalurile vor fi susţinute în locaţii multiple, pe scena Palatului Copiilor, la Casa Avramide şi în Sala Studio a Liceului de Arte”, ne-a declarat prof. Monica Buhai, inspector şcolar de muzică şi desen în cadrul Inspectoratului Şcolar Tulcea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.