Astăzi se deschide bazinul de înot pentru sportivii tulceni, urmând ca de luni să înceapă antrenamentele în condiţii normale. Hotărârea a fost luată în urma întâlnirii primarului  Ştefan Ilie cu preşedintele clubului Aqua Vita Delta Tulcea, Marcel Ivanov, şi preşedintele clubului Natantibus, Sorin Bălan.

„Bazinul de înot va fi deschis sportivilor, deoarece municipiul este obligat să încurajeze performanţa. Punem la punct programul”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Antrenorii înotătorilor sunt bucuroşi că au găsit înţelegere şi că bazinul se deschide după multe luni în care sportivii nu s-au putut antrena în condiţii normale.

„Noi am solicitat ca sportivii de performanţă să-şi poată continua antrenamentele pe perioada aceasta în condiţiile impuse de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului. Am găsit înţelegere, acum suntem în perioada în care perfectăm condiţiile. Am înţeles că la bazin se face deja pregătirea pentru deschidere”, ne-a declarat ieri preşedintele clubului de înot Aqua Vita Delta Tulcea, Marcel Ivanov.

Şi preşedintele clubului de înot Natantibus Tulcea, Sorin Bălan, a fost prezent în cadrul întâlnirii cu primarul municipiului. Sportivii acestuia n-au participat anul acesta în cadrul Campionatelor Naţionale, din cauza lipsei antrenamentelor.

„Este un lucru bun că se deschide, mai ales  pentru că sunt copii buni care nu au participat anul acesta la Campionatele Naţionale, pentru că nu au avut posibilitatea de a face antrenamente. E o muncă depusă de atâta timp şi când ar fi trebuit să culegem roadele, nu am mai avut posibilitatea. De luni este posibil să începem antrenamentele. Datorită domnului primar s-a deschis bazinul, chiar a fost mai mult decât cooperant”, ne-a spus preşedintele clubului de înot Natantibus Tulcea, Sorin Bălan.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.