Un proiect prin intermediul căruia se va dezvolta atât transportul rutier cât şi cel pe apă pe ruta Isaccea-Orlovka-Tulcea-Izmail se află pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare, de luni, a Consiliului Judeţean Tulcea.

Este vorba despre proiectul „CBConnect Trans – Dezvoltarea conexiunii intermodale de transport Isaccea-Orlovka-Tulcea-Izmail” în valoare de aproape 3 milioane de euro, derulat în cadrul Programului Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020.

Consorţiul de parteneri este format din Consiliul Judeţean Tulcea în calitate de partener, alături de Unitatea Administrativ Teritorială Oraş Isaccea (România) – aplicant principal, Comitetul Executiv al Consiliului Orăşenesc Izmail (Ucraina), Primăria Orlovka (Ucraina).

„Pentru Isaccea, proiectul are ca obiectiv modernizarea  drumului care face legătura de la drumul naţional la punctul de trecere a frontierei, în lungime de un kilometru, modernizarea pieţei şi a unui centru de informare turistică şi partea de monitorizare video”, ne-a declarat primarul oraşului Isaccea, Anastase Moraru.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.