Începând de luni, 16 noiembrie, în municipiul Tulcea vor intra în vigoare noi restricţii, precum închiderea restaurantelor şi cafenelelor în interior, a sălilor de jocuri de noroc şi interzicerea  concertelor şi spectacolelor, potrivit unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă publicate ieri.

Măsurile care sunt valabile până duminică, 29 noiembrie ora 24.00 au fost luate pe fondul înregistrării unei rate de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 de peste 3/1.000 locuitori.

Activităţile interzise sunt cele din cinematografe şi instituţii de spectacole, dar şi concertele, festivalurile şi activităţile culturale publice sau private în aer liber.

„Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi. Instituţiile cu atribuţii în prevenirea şi combaterea pandemiei cu COVID-19 îşi vor intensifica măsurile de supraveghere şi control pe teritoriul municipiului Tulcea”, se arată în hotărârea CJSU.

Potrivit datelor făcute publice pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică, rata incidenţei cumulative a cazurilor de infectare cu noul coronavirus la mia de locuitori la data de 13 noiembrie raportată pentru perioada 30 octombrie – 12 noiembrie este de 3,89 de cazuri la mia de locuitori în municipiul Tulcea, respectiv 2,02 cazuri la mia de locuitori în judeţ.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.