Încă şase cetăţeni vietnamezi, angajaţi la Şantierul Naval Vard Tulcea, au fost prinşi de poliţiştii tulceni în noaptea de duminică spre luni, în timp ce organizau ilegal jocuri de no-roc în zona în care erau cazaţi în municipiul Tulcea.

Vietnamezii au fost depistaţi în cadrul unei acţiuni pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, de către poliţiştii din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea şi ai Serviciului de Imigrări Judeţean Tulcea.

Dacă cei 15 vietnamezi prinşi în luna octombrie practicând jocuri de noroc au fost trimişi în Vietnam, în prezent acest lucru este dificil de realizat deoarece cursele aeriene sunt închise.

„Cetăţenii vietnamezi prinşi cu jocuri de noroc în luna octombrie au fost trimişi în ţara lor. Cu cei implicaţi în acest caz este greu de pronunţat ce se va întâmpla deoarece Vietnamul este închis nu se efectuează curse aeriene. În timp ce jucau acel joc tradiţional nu au respectat nicio regulă de distanţare”, ne-a declarat şeful Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi, cms. şef Dumitru Hogea.

Cei şase bărbaţi au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 21.000 de lei.

„Au fost depistaţi şase cetăţeni străini, care au fost sancţionaţi conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19 cu 6 amenzi în valoare totală de 15.000 lei şi Legii nr. 61/1991 cu 6 amenzi în valoare totală de 6000 lei. În cadrul acţiunii, au fost ridicate în vederea confiscării mai multe jocuri şi suma de 7.485 lei”, se arată într-un comunicat semnat de cms. şef Dumitru Hogea.

Tot în cadrul unei acţiuni, în luna octombrie a acestui an, poliţiştii au identificat 15 cetăţeni vietnamezi care organizau jocuri de noroc. De asemenea, asupra unuia dintre bărbaţi au fost găsite două obiecte tăietor-în-ţepătoare, de natura celor interzise la deţinere.