Judecătoria Tulcea a decis miercuri declinarea competenţei de soluţionare a cererii de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale privind sistarea lucrărilor de reabilitare a falezei în favoarea Tribunalului Tulcea.

„Admite excepţia necompetenţei materiale a Judecătoriei Tulcea, invocată din oficiu. Declină competenţa de soluţionare a cererii de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale în favoarea Tribunalului Tulcea. Fără cale de atac”, se arată în soluţia instanţei.

Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi a solicitat, în instanţă, sistarea lucrărilor de reabilitare a falezei din Tulcea, însă doar în zona Vămii, acolo unde compania deţine mai multe bunuri. Dosarul s-a aflat până acum pe rolul Judecătoriei Tulcea, însă din cauza valorii ridicate a evaluării platformei, acesta a fost declinat către Tribunalul Tulcea.

APDM deţine în zona Vămii din Tulcea mai multe bunuri printre care pavele şi reţele electrice sau de apă, iar până în prezent, deşi s-au purtat mai multe discuţii cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Tulcea, nu s-a ajuns la o valoare comună a platformei.

În urma unei evaluări făcute de CJ valoarea bunurilor a reieşit ca fiind în sumă de 440.800 de lei fără TVA. Pe de altă parte, APDM Galaţi a transmis anul trecut un document potrivit căruia valoarea bunurilor aflate în proprietatea companiei este de 792.600 de lei.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.