Guvernul a aprobat săptămâna trecută o ordonanţă de urgenţă prin care este suplimentat de la 350 de milioane de euro la un miliard de euro bugetul schemei 2 din granturile acordate întreprinderilor mici şi mijlocii. Astfel, toate firmele eligibile din cele 22.226 care au depus cereri  pot primi finanţare.

Sterică Fudulea, vicepreşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Tulcea, consideră că măsura este foarte bună, deoarece mediul de afaceri are nevoie de acei bani în această perioada de pandemie.

„Este o măsură bună pentru că au găsit resurse, astfel încât să suplimenteze toate proiectele care s-au depus pe măsura 2 capital de lucru. Din câte ştiu au fost în jur de 22.000 de firme care au aplicat pe această măsură, cu granturi de până la 150.000 de euro. Aşteptăm să vină şi banii, ministrul a promis că săptămâna viitoare vor fi primele contracte semnate, sper să se şi finalizeze până la sfârşitul anului şi să nu fie lăsate pentru anul viitor, deoarece mediul de afaceri are nevoie de banii aceia ca de aer”, ne-a declarat vicepreşedintele Patronatului IMM-urilor Tulcea, Sterică Fudulea.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.